Spor Trabzon'a gol kralı yaramıyor

Trabzon'a gol kralı yaramıyor

Paylaş
Trabzon'a gol kralı yaramıyor

Trabzonspor 'gol kralı' unvanıyla transfer ettiği 4 oyuncu Agustine Ahinful, Tomas Jun, Gökhan Ünal ve Teofilo Gutierrez'ten istediği verimi alamadı

Yaşadığı sıkıntıya çözüm bulabilmek için Süper Lig’in yeni gol kralı Ariza Makukula ve Avusturya Ligi’nin en değerli forvetlerinden biri seçilen Nikica Jelavic’in transferini sonlandırmaya çalışan Trabzonspor, bugüne kadar büyük umutlarla transfer ettiği ’gol krallığı’ yaşamış futbolcularda umduğunu bulamadı.

ÖNCE AUGUSTİNE SONRA JUN

Trabzonspor'da ilk olarak 2002-2003 yılında Gana liginin gol kralı olarak Ankaragücü’nden transfer edilen Agustine Ahinful’un alınmasıyla başlayan ’gol kralı’ kabusu, 2005 yılında Çek Cumhuriyeti’nin gol kralı olarak transfer edilen Tomas Jun’la devam etti.

REKOR TRANSFER ÜCRETİ

Her 2 futbolcuyu da bir sezon sonra beklediği verimi alamadığı için göndermek zorunda kalan bordo mavililer, 2008-2009 sezonun başında 6 milyon 250 bin Euro gibi rekor bir bonservis bedeli ödeyerek transfer ettiği Süper Lig’in gol kralı Gökhan Ünal’da da hayal kırıklığı yaşadı.

Gökhan'ı 1.5 yıl kadrosunda tutan Trabzonspor, daha sonra Fenerbahçe’ye sattı.

SON OLARAK TEOFİLO

Trabzonspor, son olarak geçen yılın devre arasında Atletico Junior’dan Kolombiya Ligi’nin gol kralı Teofilo Gutierrez’i kadrosuna kattı.

Ancak yarım sezonda bekleneni veremediği için gönderilmesi gündeme gelen Teofilo’nun kaderini teknik direktör Şenol Güneş belirledi. Şenol Güneş yönetime Kolombiyalı oyuncudan yeni sezonda yararlanmak istediğini bildirdi.

BASKETTE GALATASARAY-TRABZONSPOR REKABETİ

Galatasaray’ın Trabzonspor'un sözleşmesi devam eden oyuncuları Selçuk İnan ve Ceyhun Gülselam’a talep olmasıyla yaşanan gerginlik potaya da sıçradı.

Medikal Park Trabzonspor’un Galatasaray’ın milli oyuncusu Enver Buker’e imza attırması, Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ı kızdırdı.

Yunus Emre SEL/TRABZON (DHA)

2

Haberin Devamı