Spor Trabzon'a Zokora şoku

Trabzon'a Zokora şoku

Paylaş
Trabzon'a Zokora şoku

Trabzonspor, transferi bitirdiğini resmen açıkladı, ama Sevilla Başkanı Del Nido'nun açıklamaları şok etkisi yarattı

Trabzonspor’un Didier Zokora’nın transferini tamamladığı ve pazartesi günü imzaların atılacağını açıklaması kafaları karıştırdı.

Galatasaray’a giden Selçuk İnan’ın yerini doldurmak için Fildişili Zokora’nın peşine düşen bordo-mavililerin Başkanı Sadri Şener, önceki akşam İspanya’da Sevilla Kulübü yöneticileriyle el sıkıştığı yıldız oyuncu için 5 milyon euro bonservis ücreti ödemeyi kabul ettiği, bu paranın da taksitler halinde 1.5 yıl içinde ödeneceği bildirildi. Bunun yanında futbolcunun menajeriyle de anlaşma sağlayan Karadeniz ekibi, Zokora’ya bir yılı opsiyonlu olmak üzere 4 yıllık sözleşme imzalatma kararı aldı.

Haberin Devamı

İki farklı açıklama

Trabzonspor Kulübü’nün dün resmi siteden yaptığı duyuruda da, “Başkanımız Sadri Şener’in İspanya’da Sevilla Kulübü Başkanı Jose Maria Del Nido ile görüşerek bonservisi konusunda anlaşmaya vardığı Didier Zokora’nın pazartesi günü resmi sözleşmeyi imzalaması planlandı” açıklaması yer aldı.
Fakat akşam saatlerinde Sevilla Kulübü Başkanı Del Nido’nun yaptığı basın açıklaması bir anda kafaları karıştırdı.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada da Trabzonspor ile her konuda anlaşma sağladıklarını belirten Nido, “6 milyon euroya el sıkıştık. Bize 8 milyon euroya malolmuştu. İki milyon euro daha aza sattık ama kâr ettik diyemeyiz. Ancak futbolcu Türkiye’ye gitmeye sıcak bakmıyor. O yüzden bu transferi şimdilik karantina altına aldık diyebiliriz. Zokora ne zaman gitmeyi kabul ederse, o zaman bu transfer oldu diyebiliriz” yorumunu yaptı.

Öte yandan bordo-mavililer, Bucaspor’un genç oyuncusu Sercan Kaya’nın Trabzonspor’a transferinin tamamlandığı bildirildi. Sercan Kaya’nın gelecek sezon Trabzonspor’da forma giyeceği, Bucaspor’la ilişkisini kesen ve geçmişe dönük alacaklarını silen futbolcunun, önümüzdeki günlerde bordo- mavili ekiple sözleşme imzalayacağı belirtildi.

MİLLİYET

Haberin Devamı