Spor Trabzonspor 2017'de tam sürat

Trabzonspor 2017'de tam sürat

Paylaş
Trabzonspor 2017'de tam sürat

Trabzonspor 2017 yılında çıktığı 11 resmi maçta 8 galibiyet ve 3 beraberlik aldı, ikinci yarıda 9 haftalık bölümde 15 gol atarken kalesinde sadece 3 gol gördü.

2016-17 futbol sezonunun ilk yarısını 18 puan ile 13’üncü sırada tamamlayan Trabzonspor, ikinci yarıda farklı bir havaya büründü. 2017 yılında Ziraat Türkiye Kupası’nda 2, Spor Toto Süper Lig’de ise 9 maça çıkan bordo mavililer, 8 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti, yenilgi yüzü görmedi. Bordo mavililer bu sonuçlarla ikinci devrede ilk yarıya oranla hem daha çok puan topladı, hem de Türkiye’de 2017 yılının yenilgisiz tek takımı oldu.

AZ YEDİ, ÇOK ATTI


Süper Lig'in ilk yarısında 16 haftalık bölümde 12 gol atıp kalesinde 20 gol gören Trabzonspor, ikinci yarıda bu tabloyu da tersine çevirdi. Bordo mavililer ikinci yarıda ilk yarıya oranla daha az gol yedi, 9 haftalık bölümde ilk yarıdakinden daha çok gol atma başarısı gösterdi. Trabzonspor ligin ikinci devresinde oynadığı 9 maçta attığı 15 gole karşılık kalesinde sadece 3 gol gördü.

BAŞKAN USTA: İYİ YOLDAYIZ


Trabzonspor Kulüp başkanı Muharrem Usta da takımın iyi yolda olduğunu söyledi. Usta, çok çalıştıklarını ifade ederek, "Trabzonspor başarır, Trabzonspor yapar ama bu kuru kuruya olmuyor. Gerçekten çok çalışmak lazım. Takım da biz de çok çalışıyoruz. Taraftarımız bu işe destek veriyor ve bir daha gördük ki Trabzonspor iyi yolda. Daha da iyi olacağına inanıyorum. Gelecekle alakalı planlarımız var. Bu plan işliyor. Gelecek seneye ait de planımız var. Onları da işleteceğiz. Biz bir maça bakıp, iyiyiz ya da kötüyüz diye bir hesap yapmıyoruz. Takımımızı ve hangi seviyede olduğumuzu biliyoruz. Zamanı geldiğinde planlarımızı hayata geçireceğiz" dedi.

GÜZEL BİR GALİBİYET OLDU


Galatasaray karşısında da haklı bir galibiyet aldıklarını belirten Usta, "Sezonun başından beri en çok önem verdiğimiz konu iyi bir takım olmak, takım ruhuyla mücadele etmekti. Artık başarılı bir takımımız var. Oyun ve mücadele şekliyle bize güven veriyor. Galatasaray karşısında güzel bir galibiyet oldu. Galibiyeti hak ettiğimize inanıyorum. Bütün camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi gerçekten yalnız bırakmadılar. Bütün taraftarlarımızı yürekten kutluyorum ve bundan sonra da kendilerini yine mabedimize bekliyoruz" diye konuştu.

UĞUR ÖZÜR DİLEDİ


25'inci hafta mücadelesinde Galatasaray ile oynanan maçın 61 ve 65'inci dakikalarında gördüğü iki sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kalan Uğur Demirok özür diledi. 28 yaşındaki savunma oyuncusu, sosyal medya hesabı instagramdan yaptığı paylaşımda, "Takım arkadaşlarımdan ve taraftarlarımızdan özür diliyorum. Görmemem gereken çok basit bir kırmızı kart oldu. Ama benim için ekstra savaşan takımımdan Allah razı olsun. Gol yemeden bitirmek çok güzel oldu" ifadelerine yer verdi.

TAKIMA 3 GÜN İZİN


Trabzonspor'da futbolcular, milli maç için lige verilen arada 3 gün izin yapacak.

Bordo mavililer, 3 günlük iznin tamamlanmasının ardından 22 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde toplanarak 26’ncı hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.

Haberin Devamı