Spor Trabzonspor 5 Mayıs'a kilitlendi

Trabzonspor 5 Mayıs'a kilitlendi

Paylaş
Trabzonspor 5 Mayıs'a kilitlendi

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında 5 Mayıs'ta oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final maçı, bordo-mavililer için farklı bir anlam taşıyor

1995-1996 sezonunda şampiyonluğa çok yaklaşan Trabzonspor, 5 Mayıs’ta sahasında Fenerbahçe’ye 2-1 yenilerek ligin bitimine 2 hafta kala liderliği rakibine kaptırarak şampiyonluktan olmuştu.

Fenerbahçe ile söz konusu tarihte yaptığı karşılaşma öncesi ligde 76 puan ile sarı-lacivertli rakibi karşısında 1 puan önde olan Karadeniz ekibi, 32. haftada aldığı yenilgiyle, 2 puan geriye düşerek, ikinci sırada yer almıştı.

Söz konusu sezonu Fenerbahçe 84 puan ile şampiyon tamamlarken, Trabzonspor ise 82 puan ile ikinci olmuştu. Maç sonunda Trabzon’da olaylar çıkarken, 25 yıldır şampiyon olamayan bordo-mavililer, şampiyonluğa en çok bu dönemde yaklaşmıştı.

YİNE ŞENOL GÜNEŞ GÖREVDEYDİ

Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısında şampiyonluğu kaybettiği 1995-1996 sezonunda da teknik direktör olarak takımın başında Şenol Güneş görev yapıyordu.

Bu kez bu yılın 5 Mayıs’ında yapılacak kupa finalinin de teknik direktör Güneş için ayrı bir önemi olacak. -

KUPA FİNALİNDE İLK KEZ

Antalyaspor’u eleyen Trabzonspor ile Manisaspor’u kupa dışında bırakan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk kez finalde karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında yapılacak önemli karşılaşma da 5 Mayıs gibi önemli bir tarihi hatırlatan günde oynanacak.

En son 6 sezon öncesi Türkiye Kupasını kazanan Trabzonspor, 8. kez kupayı kazanma mücadelesi gösterecek. Fenerbahçe ise 5. kez kupayı müzesine getirme ve 27 yıllık hasretine son vermeye çalışacak.

Haberin Devamı