Spor Trabzonspor'dan FIFA'ya 'şike' başvurusu

Trabzonspor'dan FIFA'ya 'şike' başvurusu

Paylaş
Trabzonspor'dan FIFA'ya 'şike' başvurusu

Trabzonspor, 3 Temmuz 2011'de başlayan şike süreciyle ilgili olayların yıl dönümünde FIFA'ya başvuruda bulundu

İsviçre'nin Zürih kentindeki FIFA Genel Merkezi'nde, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, Yönetim Kurulu Üyeleri Coşkun Bülbül ve Özer Bayraktar ile Hukuk Kurulundan avukat Nusret Yılmaz, şike süreciyle ilgili FIFA'ya başvurdu.

Yaklaşık 50 Trabzonspor taraftarı da Türkiye'deki şike süreciyle ilgili FIFA Genel Merkezi önünde protesto gösterisi düzenledi.

'TÜRK FUTBOLU İÇİN BİR UTANÇTIR'


Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "3 Temmuz 2011, Türk futbolu için bir utançtır! Ülke futboluna bulaşan kara leke 3 Temmuz'da gün yüzüne çıkmış, şike, teşvik ve adaletsizlik tüm futbolseverlerin futbol hevesini kursağında bırakmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

Dün olduğu gibi bugün de sadece Trabzonspor taraftarı için değil, futbola gönül veren herkes için 3 Temmuz'un bir kupadan fazlası olduğu belirtilen açıklamada, ayrıca şunlar kaydedilmişti:

"Trabzonspor'u temiz futbol isteyenler ve adaletsizliğe uğrayanlar anlayabilir, Trabzonspor'u 'kumpas' dedikleri tapelerle UEFA'ya şikayet edenler ve yıllarca FETÖ'nün yargı uzantılarıyla kol kola yürüyenler değil. Artık yeni bir döneme giriyoruz. Trabzonspor Kulübü olarak Türk futbolunun gelişimine ve dahi itibarına zarar verenlerin temizlenmesi, hakkımızı aramak için adalet arayışında FIFA'ya doğru yola çıktık. FIFA'ya başvurumuzu bugün, 3 Temmuz'un altıncı yıl dönümünde yapmak üzere Asbaşkanımız Ahmet Çubukçu, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Coşkun Bülbül ve Özer Bayraktar ile Hukuk Kurulumuzdan avukat Nusret Yılmaz, Zürih'e uçtu."

OLAYIN GEÇMİŞİ


3 Temmuz 2011'de başlayan soruşturma sonrasında şike iddiaları üzerine dava açıldı.

Dava sürecinde 1 yıl cezaevinde kalan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "şike yapma" ve "örgüt kurmak" suçlarından 6 yıl 3 ay ceza aldı. Ceza, Ocak 2014'te Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından da onandı. Bazı sanıklar hakkında verilen cezalar ise bozuldu.

Cezalarının onanması sonrası Yıldırım dahil 7 sanık, 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişikliği gerekçe gösterip yeniden yargılanmayı ve infazının ertelenmesini istedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Haziran 2014'te bu talepleri kabul etti.

Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl yeniden hakim karşısına çıkmıştı.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski Beşiktaşlı yöneticisi Serdar Adalı ve Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılandığı dava da, bu davayla birleştirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım'a ceza vermemiş ve Fenerbahçe dahil tüm kulüpleri suçsuz bulmuştu. Trabzonspor ise Fenerbahçe'nin yerine, ikinci sırada bitirdiği 2010-11 sezonunun şampiyonu olarak ilan edilmesini istiyordu.

AA

Haberin Devamı