Spor Trabzonspor, Ersun Yanal ile yolları ayırdı

Trabzonspor, Ersun Yanal ile yolları ayırdı

Paylaş
Trabzonspor, Ersun Yanal ile yolları ayırdı

Trabzonspor'da 6-1'lik Akhisarspor yenilgisi sonrasında teknik direktör Ersun Yanal ile yollar ayrıldı

Evinde Akhisarspor'a karşı aldığı 6-1'lik yenilgi sonrasında tepkileri üzerine çeken deneyimli teknik adamın Trabzonspor ile yolları ayırdığı ifade edildi.

Muharrem Usta'nın yurt dışında olduğu kaydedilirken yöneticilerin, "Hocam gelinen bu noktadan sonra hem sen hem de biz yıpranmayalım, yolları ayırmak en doğrusu" şeklinde yaklaşım gösterdiği kaydedildi. Yanal'ın bu öneriye olumlu yaklaştığı ve fesih şartlarının görüşüldüğü belirtildi.

YERİNE HANGİ İSİMLER DÜŞÜNÜLÜYOR?


BeIN Sports'un verdiği bilgilere göre Bordo-mavililerin teknik direktörlük için Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay'ı, Göztepe'nin çalıştırıcısı Tamer Tuna'yı ve şu anda takım çalıştırmayan Rıza Çalımbay'ı listede bulundurduğu dile getirildi.

Yanal'ın Trabzonspor ile olan sözleşmesi, bu sezon sona eriyordu. 55 yaşındaki teknik direktörün kontratında herhangi bir tazminat maddesi bulunmuyor ancak bu sezonki alacaklarının ödenmesi kararı alındı.

MAÇ SONRASI KONUŞMUŞTU


Akhisarspor maçı sonrası açıklamalarda bulunan Ersun Yanal, "Yönetimle birbirimize olan inancımız ve güvenimizde en ufak bir şüphe yok. Trabzonspor için alınması gereken en doğru karar neyse alınır. Ben zamana yayıldığında, doğru hamleler yapıldığında iyi şeyler yapılacağına inanıyorum. Bu konuda son derece pozitifim." demişti.

LİGDE EN ÇOK GOL YİYEN TAKIM


Tarihi yenilgi sonrası Trabzonspor ligde 'en çok gol yiyen takım' oldu. Trabzonspor, 8. hafta sonunda 9 puanla 11. sırada bulunuyor.

ERSUN YANAL KİMDİR?


Ersun Yanal, 17 Aralık 1961 tarihinde İzmir ilinin Buca ilçesinde dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren futbola büyük bir ilgisi olan Ersun Yanal, ilkokul, orta okul ve lise eğitimini aldıktan sonra üniversite eğitimine Manisa Spor Akademisi’nde devam etmiştir.

Spor akademisinden mezun olduktan sonra futbolla profesyonel olarak ilgilenmeye başladığı ilk takım Denizlispor takımıdır. Buradan sonra Denizli Emsan Şirinköy İDY, Manisaspor, Sarayköyspor ve Nazillispor’da görev alan Ersun Yanal, keskin bir karar değişikliğiyle futbolculuk yapmayı bırakarak aynı sektörde farklı bir alan olan teknik direktörlükle uğraşmayı tercih etmiştir.

İlk teknik direktörlük deneyimini 1990 yılında Denizli’de yer alan 3. Lig takımı statüsündeki Sarayköy takımında yaşamıştır. Uzun bir süre geçtikten sonra 1997-1998 yılları arasında Yeni Salihlispor takımı ile Afyon Karahisar Çay Belediyesi Kaymakamlık Kupası’nı kazanmıştır.

1998 yılından itibaren 2000 yılına kadar 2 sezon boyunca Denizlispor’a teknik direktörlük yapmaya devam eden Ersun Yanal, bu süreçlerde birkaç takımla çalıştıktan sonra asıl adından söz ettirmeye 2007 yılında başlamıştır.

KARİYER GEÇMİŞİ


Profesyonel teknik direktörlük kariyerinde çalıştırdığı takımlar sırasıyla;

1996 : Denizlispor

1997-98: Yeni Salihlispor

1998-00: Denizlispor

2000-02: MKE Ankaragücü

2002-04: Gençlerbirliği- 2003 ve 2004 senelerinde olmak üzere Türkiye Kupası İkinciliği

2004-05: Türkiye A Milli Takım

2005-07: Manisaspor

2007-09: Trabzonspor

2012-13: Eskişehirspor

2013-14: Fenerbahçe - Süper Lig Şampiyonluğu

2014-2017: Trabzonspor


Trabzonspor- Akhisar Belediyespor maçı özeti

Haberin Devamı