Spor Trabzonspor taraftarı Fenerbahçe'nin kupasını çaldı, tutuklandı

Trabzonspor taraftarı Fenerbahçe'nin kupasını çaldı, tutuklandı

Paylaş
Trabzonspor taraftarı Fenerbahçe'nin kupasını çaldı, tutuklandı

Fenerbahçe müzesinde muhafaza edilen şampiyonluk kupalarından birini cam kabini başıyla kırdıktan sonra alan 38 yaşındaki Trabzonlu Halit Şahin uzaklaşmaya çalışırken güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Mahkemeye çıkartılan Halit Şahin tutuklandı

Olay 10.35 sıralarında meydana geldi. Fenerbahçe stadındaki Fenerium mağazasının bitişiğinde bulunan müzeye gelen Halit Şahin önce "Kaç senedir bu kupayı bekliyoz" diye bağırdı, diğer taraftan da başıyla kupaların muhafaza edildiği kabinin camını kırdı.


KUPAYLA UZAKLAŞMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI


Kupalardan birini alan Halit Şahin, uzaklaşmaya çalışırken güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Polis tarafından gözaltına alınan Halit Şahin'in 1978 Trabzon Arsin doğumlu olduğu belirlendi.

TUTUKLANDI


Fenerbahçe Müzesi’nden başı ile camı kırarak şampiyonluk kupasını çalmaya çalışan Trabzonlu Halit Şahin, güvenlik görevlileri tarafından yakalandı.
Halit Şahin, kamu malına zarar verme ve hırsızlığa teşebbüs suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şahin’in daha önce Trabzon’da "oturan adam" eylemi ile gündeme geldiği belirlendi.



''TADİLAT VAR" TABELASI

Olaydan sonra müzenin girişine "tadilat var" tabelasının konulduğu ve müzenin ziyaretçi girişine kapatıldığı görüldü.


Fenerbahçe kulubünden açıklama


"Sabah saatlerinde bir şahıs ziyarete açık olan müzeye giriyor. Müzede bir tur atıp 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupamızın olduğu bölmeye gidiyor. Camı zorlayıp kırılmasını sağlıyor ve kupayı alırken stat güvenliği tarafından tespit edilerek gerekli adli işlemler için resmi güvenlik birimlerine teslim ediliyor."

2010-2011 sezonu



TRABZONSPOR CAS'A BAŞVURMUŞTU


2010-2011 sezonunda Fenerbahçe şampiyon olmuştu. Ezeli rakibi Trabzsonpor bu şampiyonluğa itiraz edip, şampiyonlukta şike olduğunu iddia etmişti. Sezon bittikten sonra da Temmuz 2011'de, sezonla ilgili şike yapıldığı iddiasıyla dava açılmıştı.

Şike davası nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu, sezonu şampiyon kapatan Fenerbahçe'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etmiş, UEFA, Fenerbahçe'nin yerine sezonu 2. bitiren Trabzonspor'u 2011-12 UEFA Şampiyonlar Ligi'ne dahil etmişti.

Trabzonspor, futbolda 2010-2011 sezonuna ilişkin şike davasıyla ilgili UEFA'ya yaptığı itirazdan olumlu sonuç alamayan ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvurmuştu.Fakat CAS'tan çıkan kararda Trabzonspor'un istediği gibi olmadı.


AZİZ YILDIRIM SUÇSUZ BULUNDU VE BERAAT ETTİ


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şike yapmak ve örgüt kurmak suçundan 6 yıl, 3 ay ile yargılanmıştı. Metris cezaevinde bir yıl tutuklu yargılanan Aziz Yıldırım, şike davasında 31 Ekim 2016'da suçsuz bulunarak beraat etti.


ONLAR DA BERAAT ETTİ


Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu'nun 1 yıl 10 ay 14 gün, yine yönetim kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu'nun 3 yıl 1 ay 15 gün ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, eski Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ve eski Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'yu da 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırmıştı.Daha sonra bu kişilerde suçsuz bulunarak beraat etmişti.

Haberin Devamı