Spor Trabzonspor'a 'Güneş' doğdu

Trabzonspor'a 'Güneş' doğdu

Paylaş
Trabzonspor'a 'Güneş' doğdu

Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından yaşadığı kötü günleri geride bıraktı

Ligin 13. haftasında deplasmanda Kasımpaşa’ya 3-1 yenilmesinin ardından teknik direktör Broos’un görevine son veren, 5 oyuncuyu da kadro dışı bırakan ve kötü bir sürece giren bordo-mavililer, anlaştığı teknik direktör Şenol Güneş ile birlikte toparlanmayı başardı.

Teknik direktör Güneş, Kasımpaşa yenilgisi sonrası kadro dışı bırakılan Egemen Korkmaz, Rigobert Song, Gökhan Ünal, Tony Sylva ve Engin Baytar’ın affedilmesini yönetim kurulundan istedi.

ENGİN VE ALANZİNHO YENİDEN DOĞDU

Teknik direktör Şenol Güneş’in görev göreve gelmesiyle daha organize bir görüntü veren bordo-mavili takımda, önceki dönemde forma şansı bulamayan bazı oyuncular da adeta yeniden doğdu.

Tony Sylva’nın ardından yedek bekleyen kaleci Onur Recep Kıvrak 6 maçta da kaleyi korurken kalesinde sadece 3 gol gördü. Engin Baytar, Alanzinho gibi oyuncular da 11’de yer bulmaya başlarken, bordo-mavili forma altında ilk gollerini kaydettiler.

Gabriç de sakatlanana kadar Güneş yönetimindeki iki maçta da, 1’er gol atmayı başarmıştı. Yeni transfer Sezer Badur’un yanı sıra, Ceyhun Gülselam, Giray Kaçar ve Serkan Balcı da daha fazla forma şansı bularak takımlarına katkı yapan diğer isimler oldular.

UMUT'TUN PERFORMANSI ŞAHA KALKTI

Trabzonspor’da özellikle ilk yarıda kaçırdığı goller nedeniyle büyük eleştiriler alan Umut Bulut, teknik direktör Güneş’in göreve başlamasının ardından çıkışa geçti.

Umut Bulut, yeni yılda lig ve kupadaki toplam 7 maçta 9 gol atmayı başararak Avrupa’da da 2010 yılındaki golcüler sıralamasında en üst sırada yer aldı.

6 MAÇTA 5 GALİBİYET

Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş döneminde 6 lig maçında, 5 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. Bordo-mavililer, ligin 13. haftasındaki Kasımpaşa maçının ardından liderle arasındaki 13 puanlık farkı da 8’e düşürerek yarışta daha ümitli bir hale geldi.

Trabzonspor, Güneş döneminde Ankaragücü’nü 3-0, Denizlispor’u 1-0, Sivasspor’u 3-1, Diyarbakırspor’u 2-1, Manisaspor’u 3-0 yenerken tek yenilgisini sahasında Fenerbahçe’ye 1-0 yenilerek aldı.

KUPADA DA YOLA DEVAM

Trabzonspor, teknik direktör Güneş ile kupada da yoluna devam etti. Bordo-mavili takım, grubu Galatasaray’ın ardından ikinci sırada tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. Karadeniz ekibi, çeyrek final ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak yarı final öncesi avantaj sağladı.

2

Haberin Devamı