Spor Trabzonspor'dan '10 numara' galibiyet

Trabzonspor'dan '10 numara' galibiyet

Paylaş
Trabzonspor'dan '10 numara' galibiyet

Trabzonspor Spor Toto Süper Lig'in 11. Haftası'nda kendi evinde Akhisar Belediyespor ile karşılaştı. Trabzonspor, karşılaşmayı 10 numaralı formayı giyen futbolcusu Adrian(2) ve Emerson'un golleriyle 3-1 kazandı

3. dakikada Adrian’ın Akhisar Belediyespor ceza alanına gönderdiği uzun pasta, Janko’nun kafayla indirdiği topu Halil, Adrian’a aktardı. Ceza alanı çizgisi üzerindeki bu futbolcunun yerden vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0

Haberin Devamı

6. dakikada Adrian’ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, Janko’nun kafa ile indirdiği topu yakın mesafede Emerson kafayla tamamlayarak kaleci Oğuz’un üzerinden filelere gönderdi: 2-0

28. dakikada Adrian’ın sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Giray’ın kafa vuruşunda, top az farkla direğin üzerinden auta gitti. 40. dakikada Emrah’ın sağdan ortasında kaleye doğru yönelen top, kaleci Onur’u da geçerek az farkla üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili takımın 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

52. dakikada Emrah’ın sağdan ortasında, Mustafa’nın kafa ile indirdiği topu altı pas içinde Bruno ayağıyla tamamlayarak filelere gönderdi: 2-1

57. dakikada ceza alanı içinde uygun durumdaki Bruno’nun sert şutunda top savunmaya çarptı.

Haberin Devamı

61. dakikada Anıl’ın ceza alanı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta, barajı geçen top yan ağlara gitti. 69. dakikada Mustafa’nın ceza alanı dışından yerden şutunda kaleci Onur yatarak topa sahip oldu.

72. dakikada Janko’nun sağdan ortasında, yakın mesafede Halil kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.

77. dakikada ani gelişen Trabzonspor atağında ceza alanına doğru sokulan Adrian Yasin’e verdiği top ile tekrar ceza alanı yayında buluşarak meşin yuvarlığı sol ayağıyla kaleci Oğuz’un sağ köşesinden filelerle buluşturdu: 3-1

86. dakikada Sertan’ın sağdan kullandığı serbest vuruşta, yakın mesafedeki Çağdaş’ın kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

Karşılaşma Trabzonspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig’de sahasında Akhisar Belediyespor’u konuk eden Trabzonspor’da, sakatlığı düzelen Gustavo Colman, bu sezon ilk lig maçına çıktı. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda, 23 Ağustos’ta Macaristan’ın Videoton ile Hüseyin Avni Aker Stadı’nda yapılan karşılaşmada ilk 11’de sahaya çıkarak 45 dakika görev yapan Arjantinli oyuncu, sakatlığının ardından bu sezon bordo-mavili formayla ilk lig maçını oynadı.

Teknik direktör Güneş, A2 takımı ile yapılan hazırlık maçında sakatlandıktan sonra Colman’a ilk 11’de forma vererek, bu oyuncuyu orta alanda Adrian ve Sapara ile oynattı, Soner’i ise yedek soyundurdu.

Haberin Devamı

Volkan Şen ve Olcan yok

Teknik Direktör Şenol Güneş, Volkan Şen ile vazgeçilmezleri arasında yer alan Olcan’ı 18 kişilik maç kadrosuna almadı, Yasin Öztekin’i yedek soyundurdu. Forvet oyuncuları Vittek ve Henrique yine 18 kişilik maç kadrosunda yer bulamadı, forvette ise Halil ve Janko görev yaptı.

Kart cezalısı Bamba’nın yerine ise geçen hafta cezası nedeniyle Medical Park Antalyaspor maçında forma giyemeyen Mustafa oynadı. Savunmanın sağında Celustka, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı, Serkan Balcı görev yaptı.

5 değişiklik

Trabzonspor’da, geçen haftaki Medical Park Antalyaspor maçı kadrosuna göre ilk 11’de 5 değişikliğe gidildi. Medical Park Antalyaspor maçında ilk 11’de sahaya çıkan Celustka, Bamba, Soner, Yasin ve Olcan’ın yerine Akhisar Belediyespor maçı 11’inde Serkan, Mustafa, Colman, Halil ve Sapara yer aldı.

Taraftarlar ilgi göstermedi

Ligde kötü günler yaşayan Trabzonspor’da taraftarlar yağmurun da etkisiyle karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Büyük boşlukların görüldüğü Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 5 bin dolayında taraftar karşılaşmayı izledi. Az sayıda Akhisar Belediyespor taraftarı da kendilerine ayrılan misafir takım tribününde yer alarak, Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

Müsabaka başlamadan önce Siirt’in Pervari ilçesi kırsalında helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 asker ile eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Hadi Neşet Türkmen’in vefatı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. TrabzonCell aboneleri ve facebook kullanıcılarının oyları sonucunda ekim ayının futbolcusu seçilen kaleci Onur’a ödülü Akhisar Belediyespor maçı öncesi eski başkanlardan Atay Aktuğ tarafından verildi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74’üncü yılında rahmetle anıldı.

Spor Toto Süper Lig

Trabzonspor: 3 - Akhisar Belediyespor: 1

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Süleyman Abay, Serkan Akal, Erdem Bayık

Trabzonspor: Onur, Serkan (Dk. 85 Zeki Yavru), Mustafa, Giray, Emerson, Zokora, Colman, Adrian, Sapara (Dk. 56 Yasin), Halil (Dk. 75 Emre), Janko

Haberin Devamı

Akhisar Belediyespor: Oğuz, Emrah, Sonko, Serkan, Çağdaş, Mustafa (Dk. 77 Mehmet), Emin, Sertan, Kenan (Dk. 71 Ahmet Cebe), Anıl, Bruno

Goller: Dk. 3 ve 77 Adrian, Dk. 6 Emerson (Trabzonspor) Dk. 52 Bruno (Akhisar Belediyespor)

Sarı kartlar: Dk. 56 Kenan, Dk. 62 Bruno (Akhisar Belediyespor) Dk. 60 Serkan, Dk. 78 Adrian ve Janko, Dk. 81 Emerson (Trabzonspor)

AA