Ekonomi Trabzonspor'u Kenya'da kurdu

Trabzonspor'u Kenya'da kurdu

Paylaş
Trabzonspor'u Kenya'da kurdu

Kenya'da 2 yıl önce mobilya üretimi için fabrika kuran Akbaş Dış Ticaret Limited Şirketi, Trabzonspor'un renklerini taşıyan "Afro Trabzonspor" futbol takımını kurdu

Akbaş Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbaş, Kenya’da mobilya üretimi üzerine yatırımları olduğunu, bu esnada Trabzonlu olan ve Trabzonspor ile çok yakından ilgilenen, oradaki şirketlerinde üretim müdürü olarak görev yapan Ercan Şen’in orada bir takımı sürekli izlediğini ve takımla diyaloğun böyle geliştiğini belirtti.

Haberin Devamı

Nairobi’de amatör ligde oynayan Gladyatör isimli takımdan bir teklif gelmesi üzerine bu değerlendirdiklerini ve takımın ismini "Afro Trabzonspor" olarak değiştirdiğini ifade eden Akbaş, "Bunlar lige kayıtlı değildi, bir mahalle takımı gibiydi. Biz bunu biraz geliştirdik, oradaki mevcut takımı Afro Trabzonspor olarak kurduk ve Kenya Lig’ine kaydoldu. Kenya’da amatör ligde oynuyor. Bu takım Trabzonspor’un renklerini taşıyor" dedi. Takımın lige kaydolması için gerekli olan mali desteği şirketlerinin karşıladığını söyleyen Akbaş, takıma forma, top desteği sağladıklarını ve altyapıda gerekli olan bazı ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti.

Daha sonra takımın çalışmaya başladığını, orada çok iyi yetişmiş futbolcular olduğunu gördüklerini söyleyen Akbaş, "Bu takımda oynayan çocukların en büyük arzusu bir gün Trabzonspor’da oyuncu olarak oynayabilmek" diye konuştu. Akbaş, bu tarz sosyal çalışmaların iş hayatına faydalı olacağını düşündüklerini, olaya sosyal boyutuyla yaklaştıklarını belirten Erdoğan Akbaş, "Trabzonspor bu takımla ilgilenirse, buraya biraz altyapı desteği gönderirse buradan işe yarayacak adamlar çıkabilir" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"BÜTÜN AFRİKA ÜLKELERİNDE PAZAR ÇALIŞMASI İÇİNDEYİM"

Kenya’da mobilya imalatı yaptıklarını, fabrika yatırımlarını 2 yıl önce gerçekleştirdiklerini söyleyen Akbaş, Kenyalı bir ortakla birlikte bu çalışmaları yürüttüklerini kaydetti. Akbaş, "Oradaki yatırımımız yaklaşık 500 bin dolarlık bir çalışma... Kapasite olarak da şu anda yıllık 1 milyon dolarlık üretim yapabilecek seviyede... Henüz çok büyük çapta değil ama bir başlangıç olarak kuruldu, devamı üzerinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Sadece Kenya’da değil bütün Afrika ülkelerinde pazar çalışması içinde olduğunu ifade eden Akbaş, Kenya dışında hali hazırda Nijerya’da da yatırımları olduğunu, Türkiye’den 6 ortağın bir araya gelerek Art Furniture isminde bir firma kurduklarını söyledi. Malawi’de de yatırımları bulunduğunu dile getiren Akbaş, şöyle konuştu: "Burada da yine Artline Furniture olarak şirket kurduk, Malawi’nin 1 numarası konumunda... Nijerya’da çalıştığımız firma da o ülkede sektörün üçüncü sırasında yer alan bir firma... Bu çalışmalarımız hali hazırda sürüyor. Diğer ülkelerde de yine bu türden çalışmalar yapmak için Türkiye’den yatırımcı arkadaşlarla çalışıyoruz. Özellikle Türkiye’deki pazarını kaybetmiş ama dürüst, çalışmaları kaliteli olan sektördeki arkadaşlarımıza yeni pazarlar açmak için Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonunun (MARİFED) dış ticaret komitesi olarak çalışmalar yürütüyoruz. Bu şekilde yeni ülkelere de yatırımları hedefliyoruz."

Haberin Devamı

A.A.