Spor Trabzon'un aklı Fenerbahçe maçında

Trabzon'un aklı Fenerbahçe maçında

Paylaş
Trabzon'un aklı Fenerbahçe maçında

Trabzonspor ligde aldığı üst üste üç galibiyetin ardından gözünü hafta sonu oynayacağı Fenerbahçe maçına dikti

Turkcell Süper Lig'in 16. haftasında Denizlispor'u deplasmanda 1 - 0 mağlup ederek bu sezon ilk kez üç maç üst üste kazanan Trabzonspor'da camia hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe maçını düşünmeye başladı.

1995 - 96 sezonunda Trabzonspor'un başında şampiyonluğa çok yaklaşmışken, sezonun son maçında Fenerbahçe'ye 2 - 1 mağlup olarak hayallerini erteleyen Güneş, hafta sonu karşılaşacağı rakibiyle 13 yıllık hesabı kapatmak istiyor.

Ligde Fenerbahçe'nin 7 puan gerisinde olduklarını hatırlatan teknik direktör Şenol Güneş, bu kez şampiyonluktan kopmak istemiyor. Tecrübeli teknik adam Fenerbahçe maçının hiç kolay geçmeyeceğinin farkında olduklarını belirterek, "Şu anda bazı sıkıntılarımız var.

Puan bakımından da gerideyiz. O nedenle puan kaybına hiç tahammülümüz yok. Fenerbahçe, bizim gibi Türkiye'nin büyük takımlarından biri. Dolayısıyla zor bir maç olacak. Ama daha zamanımız var. Umarım o maça kadar daha iyi konsantre olur ve seyirci desteğini de arkamıza alarak güzel futbolla sahadan istediğimiz sonuçla ayrılırız" dedi.

GÜNEŞ'TEN DERS GİBİ AÇIKLAMA

Tecrübeli teknik adam Hugo Broos'la kıyaslanmasının ise doğru bir tutum olmadığını ifade ederek, "Eğer futbolcularımız eski hocalarıyla beni kıyaslamışsa yanlış yapmışlardır. Hugo Broos-Şenol Güneş ayrımı yapmak doğru değil. Broos'un da bu takıma katkısı vardır. Şartlar onu gerektirdi ve böyle bir değişikliğe gitti" dedi.

GÜNEŞ KENDİSİNİ İDOLÜ OLARAK GÖREN ONUR'A KALEYİ TESLİM ETTİ

Bordo-mavili takıma transfer olduğu ilk gün yaptığı açıklamada, "Kendime idöl olarak Şenol Güneş'i alıyorum. Trabzonspor'un yeni, 'Güneş'i olmak istiyorum" diyen genç kaleci Onur Recep Kıvrak, takımın başına Şenol Güneş'in gelmesine en çok sevinen isimlerden oldu.

YEREL BASIN HAVAYA GİRDİ

Trabzon'da yayın yapan yerel gazeteler de Denizlispor galibiyetinin önemine vurgu yaparak, Fenerbahçe maçına göndermelerde bulundu. Günebakış Gazetesi, "Fırtınanın ayak sesleri" başlığını atarken, Kuzey Ekspres Gazetesi, "Güneş doğdu, horoz sustu" manşetini kullandı.

Karadeniz Gazetesi ise, "Fener sönecek şampiyonluk ateşi yanacak!" başlığıyla hafta sonu oynanacak olan maçın önemine vurgu yaparken, İlkhaber Gazetesi, "Güneş açtı, Trabzon coştu" başlığını attı. Taka Gazetesi de, "Bu fırtına Feneri söndürür" ve "Yürüyelim arkadaşlar" manşetlerini attı.

YUNUS EMRE SE-TRABZON/DHA

Haberin Devamı