Gündem Trafiğe günde 12 kurban

Trafiğe günde 12 kurban

Paylaş
Trafiğe günde 12 kurban

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu açıkladı: Trafikte günde ortalama 12 kişi hayatını kaybediyor. Bu rakam kimi gün 34'e kadar çıkıyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın şu açıklamayı yaptı: “Okulların tatile girmesi ve sınavların bitmesiyle yazlıklarına, memleketlerine veya tatile gitmek için yola çıkanlar karayollarında aşırı yoğunluğa neden oluyor. Telaş kazaya davetiye çıkarıyor.”

Haberin Devamı

“Trafikte 2009 yılında günlük ortalama 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu rakamın 18 Haziran’dan itibaren günde 24, hatta 34’e çıktığı görüldü. Rakamlar korkunç ve ülkemiz için çok acı. Bu yaz kazaların artmasındaki en önemli etkenler arasında yurtta halen süren yağışlar önemli rol oynadı.”

“Sürücüler, direksiyon hakimiyetini kaybetmemek için süratini düşürmeli. Ani fren yapmaktan kaçınmalı. Lastiklerini, cam suyunu ve sileceklerini kontrol etmeden asla yola çıkmamalı. Özellikle ilk kez kullanılan yollarda ani şerit değişimi, yeni dökülmüş mıcırlar ölümcül kazalara neden oluyor.”