Ekonomi Trafik cezalarını mahkeme siliyor

Trafik cezalarını mahkeme siliyor

Paylaş
Trafik cezalarını mahkeme siliyor

Şişli 2. Sulh Ceza kararı: Trafik cezası geç tebliğ edildi. 7 günlük itiraz süresi aşıldı. Vatandaşın savunma hakkı kalmadı. Cezanın iptaline...

Plakalara kesilen, ancak sürücülere gönderilemeyen trafik cezaları, ödeneğin bulunmasıyla adreslere postalanmaya başladı. Aralarında yıllar öncesinden kalma cezaların da bulunduğu tutanaklar yasal süre olan 7 gün içinde tebliğ edilmediği için, itiraz hakkı olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Trafik Para Cezalarının Tahsil ve Takibi ile İlgili Yönetmelik, tebligat işlerine 7 gün içinde başlanmasını öngörüyor. Bu süre geçtikten sonra adrese gelen ceza tutanakları için mahkemeye itiraz halinde iptal imkanı bulunuyor.

İstanbul Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesi, kendisine 7 günden sonra trafik ceza tebligatı yapılan bir sürücünün cezalarını, itiraz üzerine kaldırmıştı.

Mahkemenin kararında; aracının plakasına, yokluğunda 4 adet ceza kesilen sürücü Mustafa Yücel'in itirazı kabul edilerek, şöyle denilmişti:

"Trafik suç tutanağı ile ilgiliye tebliğ edildiği tarih arasında geçen süre nazara alınarak, ilgili yönetmeliğin 10 A ve B maddeleri gereğince, 7 günlük süreye aykırı davranıldığı ve ilgilinin savunma hakkının kısıtlandığı, ayrıca cezanın sürücünün yokluğunda tescil plakasına düzenlenmiş olduğu anlaşılmış ve trafik ceza tutanaklarının iptaline karar verilmiştir.

Haberin Devamı

" Kararın emsal olacağını belirten hukukçular, "Kendilerine gönderilen cezalara itiraz etmek isteyenler mahkemelere başvurabilir" diyor.