Gündem Trafik kazası tecavüzü aydınlattı

Trafik kazası tecavüzü aydınlattı

Paylaş
Trafik kazası tecavüzü aydınlattı

Trafik kazası tecavüzü aydınlattı

Geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede 3,5 aylık hamile olduğu anlaşılan 16 yaşındaki genç kızı Antalya’da bir evde alıkoydukları öne sürülen iki kişi hakkında dava açıldı.

Haberin Devamı

Antalya’da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yurdunda kalırken, Kars’taki yurda gönderilen, bir süre sonra da Siirt’teki yurda gönderilmek üzere çıktığı yolculukta trafik kazası geçiren ve kaldırıldığı hastanede 3,5 aylık hamile olduğu anlaşılan genç kızın, Antalya’da bir evde iki kişi tarafından tutulduğu ortaya çıktı.

Antalya Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan ve Antalya 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen davanın iddianamesinde, A.Y’nin Zübeyde Hanım Çocuk Yurdu’nda kaldığı geçtiğimiz mayıs ayında, özel güvenlik görevlisi olduğu bildirilen Erdoğan D. (32) ile üniversite öğrencisi Abdullah Ş. (21) tarafından bir evde alıkonulduğu öne sürüldü.

Yurttan kaçtığı 8 Mayıs 2010 tarihinde, zanlılardan Erdoğan D. ile sokakta karşılaşan A.Y’nin Erdoğan D. tarafından "rızası" ile üniversite öğrencisi Abdullah Ş’nin Gülveren Mahallesi’ndeki evine götürüldüğü, genç kızın bu evde 1-2 saat alıkonulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İddianamede, A.Y’nin ifadesine göre, evde alıkonulduğu sürece iki sanığın cinsel saldırısına maruz kaldığına yönelik kanıt bulunmadığını ifade edildi. İddianamede, iki sanık hakkında, genç kıza cinsel saldırı tespiti olmamasına karşın, "Birden fazla kişi ile birlikte beden ve ruh sağlığını savunamayacak çocuğu cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasıyla dava açılması talep edildi.

İddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, suç vasfı "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" olarak değiştirildi. İddianamede, tutuksuz yargılanacak Erdoğan D. ile Abdullah Ş. hakkında 7 yıl 6’şar aya kadar hapis cezaları talep ediliyor.

AA