Yaşam Trafik kazasında felç kalan köpeğe yürüteç takıldı!

Trafik kazasında felç kalan köpeğe yürüteç takıldı!

Paylaş
Trafik kazasında felç kalan köpeğe yürüteç takıldı!

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi’nde otomobilin çarpması sonucu arka ayakları felç kalan 2.5 yaşındaki ’Carlos’ isimli Pinçer cinsi köpeğe yürüteç takıldı

İlçe merkezinde geçen ay sokakta oynayan Carlos’a bir otomobil çarptı. Otomobilin çarpmasıyla yaralanan köpek, Zonguldak Veteriner Tıp Merkezi’nde tedavi altına alındı. Çekilen röntgen de köpeğin omuriliğinde kırıklar ve belden aşağısının felç olduğu tespit edildi. Arka ayaklarının felç kalması sebebiyle köpeğin tekrar yürüyebilmesi için özel yürüteç siparişi verildi. Yaklaşık 1 aydır yürüyemeyen Carlos, beline bağlanan yürüteçle hareket etmeye başladı.

Veteriner Önder Alkan, Carlos’un geçirdiği trafik kazasının ardından yaşama tutunması için çaba gösterdiklerini söyledi. Köpeğin felç dışında herhangi bir sağlık problemi olmadığını anlatan Veteriner Alkan, şöyle konuştu:

'FİZİK TEDAVİSİ DEVAM EDECEK'


"Bir daha kendi başına yürüme şansı yok. Fakat insanlar nasıl tekerlekli sandalye ile yürüyorsa bu köpeği de yürüteçle yürüteceğiz. Ömrünün geri kalan kısmını bu şekilde tamamlayacak. Bu şekilde trafik kazası geçirmiş hayvanlara bir örnek olması açısından önemli bir olay. Çünkü bu tür hayvanlar ötenazi yapılıyor. Fizik tedavisi devam edecek. Ardından sahibine teslim edeceğiz."

DHA

Haberin Devamı