Ekonomi Trafik sigortasında araç değil şoför sigortalanacak

Trafik sigortasında araç değil şoför sigortalanacak

Paylaş
Trafik sigortasında araç değil şoför sigortalanacak

Başbakan Yardımcısı Şimşek trafik sigortası konusunda yeni bir çalışma yürütüldüğünü artık aracın değil şoförün sigortalanacağını söyledi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV'de gerçekleştirdiği röportajda “Nisan'dan sonra yatırımlarda güçlenme bekliyoruz” dedi.

Türkiye'ye ilişkin Ocak ayı verilerinin ılımlı büyümeyi işaret ettiğini belirten Şimşek, henüz yatırımlarda bir güçlenme olmadığını ifade etti. Şimşek, referandum belirsizliğinin ardından ekonominin ivme kazanacağını dile getiren Başbakan Yardımcısı, Türkiye'nin işsizlik oranını azaltmak için 700 bin – 800 bin arası istihdam yaratması gerektiğinin altını çizdi.


"DÖRDÜNCÜ ÇEYREK KÖTÜ DEĞİL"


Şimşek, Türkiye verilerinin dördüncü çeyrekte “kötü” olmadığı ve iç talebin son çeyrekte oldukça canlı olduğu değerlendirmesinde bulundu. “Bütün sıkıntılara rağmen ılımlı büyümenin devam ediyoer olması Türkiye açısından son derece önemli” diyen Şimşek, Merkez Bankası'nın faiz artırımının “çok kritik” olduğunu belirtti. Bireysel emeklilik sistemine 980 bin otomatik katılımcı olduğunu ifade eden Şimşek, katılımcıların yüzde 26'sının çekilme hakkını kullandığını ifade etti.


TRAFİK SİGORTASINA YENİ DÜZENLEME


Trafik sigortası konusunda şu anda yeni bir model üzerinde çalışıldığını söyleyen Şimşek şöyle devam etti:

Sistemin şöyle bir eksikliği var, trafik sigortası zorunlu bir sigorta. Sizin karşı tarafa vereceğiniz zararı karşılamak için düzenlenmiş. Dolayısıyla arabadan çok aslında şoförün sigortalandırılması lazım. Arabanızın sigortası var, belki de hiç deneyimi olmayan bir şoföre 'hadi al sür' diyorsunuz. Primleri yükselten bu tür faktörler var. Hazine'ye söyledim, arkadaşlar çalışıyor. Sadece taşıtın değil sürücünün risklerini de dikkate alan bir sistem... Bu muhtemelen kaza ve zarar sayısını azaltır, primleri aşağı çeker." dedi.

Haberin Devamı