Gündem Traktörle köprüden geçmiş!

Traktörle köprüden geçmiş!

Paylaş
Traktörle köprüden geçmiş!

Traktörle köprüden geçmiş!

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Pınarbaşı Köyü’nde çiftçilik yapan Mustafa Perperek’e, yerini bile bilmediğini iddia ettiği Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden traktörüyle gişe ücreti ödemeden geçtiği gerçeksiyle 40 TL’lik trafik cezası tebliğ edildi.

Haberin Devamı

Perperek’in, Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 17. Bölge Müdürlüğünden gönderilen tebligatta belirtilen meblağı bir hafta içinde ödememesi durumunda cezası 10 kat aratacak.

Mustafa Perperek (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilik işlerinde kullanmak amacıyla 2001 yılında 59 PE 904 plakalı bir traktör aldığını belirterek, traktörle sadece evinden tarlaya gittiğini söyledi.

Traktörüyle köy sınırlarından hiç çıkmadığını belirten Perperek, şöyle konuştu: "Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 17. Bölge Müdürlüğünden gönderilen tebligatta 2005 yılının Ağustos ayında 59 PE 904 plakalı traktörümle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden gişe ücretini ödemeden geçtiğim gerekçesiyle adıma 40 TL para ceza kesildiği yazıyor. 40 TL’yi bir hafta içinde ödememem durumunda ise cezamın 10 katına çıkacağı belirtiliyor. Yazıyı okuduğumda adeta şok geçirdim. Ben bu köprünün yerini bile bilmiyorum. Zaten Çorlu’dan İstanbul’a traktörle gitmek akıllı bir insanın yapacağı iş değil. Karayolları 17. Bölge Müdürlüğüne bu hatanın düzeltilmesi konusunda dilekçeyle başvurdum. Bu cezayı ödemeyi düşünmüyorum. Çünkü ben o köprüden traktörle falan geçmedim. Yetkililerden hatanın bir an evvel düzeltilmesini istiyorum."

Haberin Devamı

Coşkun Bozyel / AA