Gündem Trakya Üniversitesi'nde 55 öğrenci zehirlendi

Trakya Üniversitesi'nde 55 öğrenci zehirlendi

Paylaş
Trakya Üniversitesi'nde 55 öğrenci zehirlendi

Edirne'de, Trakya Üniversitesinin (TÜ) 55 öğrencisi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, TÜ Ayşekadın Yerleşkesindeki yemekhanede akşam verilen tavuk, pilav, nohut ve cacık yiyen öğrencilerden 55’i, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti ile Edirne Devlet Hastanesi, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Selimiye Devlet Hastanesi acil servis bölümüne başvurdu.

Haberin Devamı

Öğrencilere, gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu.

İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, gece geç saatlerde üniversite yemekhanesi ve servisinden aldıkları numuneleri Edirne İl Kontrol Kurulu Laboratuvarına gönderdi.

Adını açıklanmasını istemeyen üniversite öğrencisi, gazetecilere, arkadaşlarından bir bölümünde akşam yemeğinin üzerinden 4-5 saat geçmesinin ardından mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti baş gösterdiğini söyledi.

Arkadaşlarının hastanelerde tedavi altına alındığını belirten öğrenci, şöyle dedi:
"Özellikle üniversitede yemek konusu çok kötü. Öğrencilerin sürekli şikayeti üzerine, tabakları, kaşıkları güzelleştirdiler. Ancak yemekler bir türlü düzelmedi. Biz öğrenciyiz. Ailemizden uzakta eğitimimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirirken de paramızı dikkatli harcamaya çalışıyoruz. O nedenle ucuz yemekler yiyoruz. Ancak başımıza bu tür olaylarda geliyor. Kontrol yapılmıyor. Bizim sağlığımızı tehlikeye atıyorlar. Sabahları çorba çıkıyor, inanın yemeniz mümkün değil."

Haberin Devamı

Bu arada, tedavi altına alınan üniversite öğrencileri taburcu edildi. Hastanede tedavisi süren öğrencilerin de sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.