Spor Transferin gözdesi Ali Turan

Transferin gözdesi Ali Turan

Paylaş
Transferin gözdesi Ali Turan

Kayserispor'un başarılı kaptanı Ali Turan, yükselen performansı ile transfer haberlerinde en çok ismi geçen futbolculardan biri haline geldi

Kayserili olan 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, en yakın arkadaşı Mehmet Topuz’un Fenerbahçe’ye transfer olmasıyla kaptanlık görevini üstlendi.

Kayserispor defansının etkili isimlerinden olan Ali, geçen sezon takımının ligde en az gol yiyen takım olmasında etken oldu. Ali, bu başarıları ve yükselen performansı ile sadece takımına katkı sağlamakla kalmadı, kendi değerini de artırdı.

Ancak, Ali’nin yükselen başarı grafiği, ara transfer döneminde bir takım tartışmaları da beraberinde getirdi. Galatasaray’ın Ali’yi kadrosuna katmak istediği yönündeki haberler sıkça dillendirilmeye başlandı.

Galatasaray, resmen teklifte bulunsa bile Kayserispor, ligde liderlik koltuğuna kadar yükselerek başarılı bir dönem geçirirken, kaptanını başka takıma kaptırmak istemiyor.

Ali ile en azından sezon sonuna kadar yola devam etmek isteyen Kayserispor yönetimi, Mehmet Topuz’un Fenerbahçe’ye transferinde Beşiktaş ile yaşanan sorunları Galatasaray ile de yaşamamak için temkinli davranmayı tercih ediyor.

ALİ TURAN’IN KARİYERİ
Futbol hayatına Kayseri’de amatör kümede başlayan Ali, 2002 yılında Kayserispor ile imzaladığı sözleşme ile profesyonelliğe adım attı. Kayserispor ile sözleşmesi 31 Mayıs 2010’da sona erecek olan Ali, 2006-2007 sezonunda geçirdiği sakatlık sonrası ara transfer döneminde Kayseri Erciyesspor’a kiralık olarak gitti.

Bu dönemde Kayseri Erciyesspor’un Türkiye Kupası’nda final oynaması ve Avrupa kupalarına gitmesinde etkili olan Ali, sezon sonunda yeniden yuvaya döndü.

13 kez ümit milli takımda ve 1 kez A2 milli takımda görev alan genç oyuncu, Turkcell Süper Lig’de 117, Bank Asya 1. Lig’de 31, TFF 2. Lig’de 30, Türkiye Kupası’nda 25 ve Avrupa şampiyonalarında 5 maçta forma giydi.

Haberin Devamı