Gündem Transseksüel Öykü'ye devlet kredisi

Transseksüel Öykü'ye devlet kredisi

Paylaş
Transseksüel Öykü'ye devlet kredisi

Bursa'da travesti ve transseksüell derneği başkanı Öykü Evren, Başbakanlık Teşvik Fonu'ndan 15 bin TL kredi desteği alarak bijuteri mağazası açtı

Eski hükümlülere iş imkanı yaratmayı amaçlayan Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Denetimli Serbestlik ve Yardım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından ‘Kendi İşini Kurma Projesi’ kapsamında Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren’e Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan 15 bin TL’lik kredi desteği verildi.

2 yıl geri ödemesiz ve 2 yıl sonra sıfır faizle 5 yıl içerisinde geri ödeme şartıyla kredi alan Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren, merkez Osmangazi İlçesi Altıparmak Mahallesi’nde ‘Aşina’ adı altında bir bijuteri mağazası açtı.

TAKILARI KENDİSİ VE ARKADAŞLARI YAPIYOR

Kendisinin ve arkadaşlarının yaptıkları takıları ve diğer el sanatlarını bu mağazada satmaya başlayan Evren, “İlk kez işkadını oldum. Krediyi almam için destek olan herkese ve Başbakanlığa teşekkür ediyorum.

Satışlar çok iyi. Sadece kendi arkadaşlarım değil, toplumun her kesiminden ilgi var ve bu beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

31 YIL HAPİS CEZASI YARGITAY'DA

Öykü Evren Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan bir operasyonda, travesti ve transeksüellere zorla fuhuş yaptırdığı iddiasıyla tutuklanmış ve 27 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye olmuştu.

Daha sonra, tutuksuz yargılandığı mahkemece 31 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Öykü Evren, kararın temyizi için Yargıtay’a başvurdu.

Işıl ARSLAN-Faruk KAHRAMAN/BURSA (DHA)