Gündem Travestilerin eylemi işe yaradı

Travestilerin eylemi işe yaradı

Paylaş
Travestilerin eylemi işe yaradı

Bursa'da çalıştıkları müzikholün kapatılmasının ardından protestoya başlayan travestilerin eylemi işe yaradı

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde, çalıştıkları müzikholün ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatılmasını protesto eden travestiler, işyeri önünde toplanarak belediyeyi protesto etti. Müzikhol açılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyleyen travestiler ile yetkililerin görüşmesinden sonra müzikhol tekrar açıldı.

Haberin Devamı

Osmangazi İlçesi Yalova Yolu üzerinde bulunan Beşyol Star Müzikhol, dün saat 02.30 sıralarında polis ekiplerinin yaptığı kontrollerde ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Müzikholde çalışan travestiler işyerinin önünde toplanarak kararı protesto etti.

Yaklaşık 10 kişilik travesti grubu bulunan ‘Gökkuşağı’ Travestileri, Transeksüelleri Gayleri ve Lezbiyenleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Öykü Evren Özen yaptığı açıklamada, travestilerin ikinci sınıf vatandaş olmadığını, insanca yaşama haklarının olduğunu söyledi. Çevrede bulunan bütün müzikhollerin ruhsatsız faaliyet gösterdiğini öne süren Özen, ayrımcılık yapılarak bir tek çalıştıkları işyerinin kapatıldığını iddia etti.

Polis ekipleriyle yapılan görüşmenin ardından işyerinin tekrar açılacağı sözünü alan travestiler olaysız dağılırken, yarım saat sonra müzikhol açılarak faaliyetine devam etti.

Uğur SAĞLAM/BURSA, (DHA)

Haberin Devamı