Dünya Tren faciası ulusal yas ilan ettirdi

Tren faciası ulusal yas ilan ettirdi

Paylaş
Tren faciası ulusal yas ilan ettirdi

Madrid - Ferrol seferi yapan ve 240 yolcu bulunan trenin raydan çıkmasıyla 78 kişi öldü, 130 kişi de yaralandı. Meydana gelen tren kazası nedeniyle tüm ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildi

Madrid - Ferrol seferi yapan ve 240 yolcu bulunan tren raydan çıktı. 'İspanya tarihinin en büyük tren facialarından' olarak tanımlanan kazada en az 78 yolcunun öldü, 130 kişinin yaralandı. Kazada makinistin saatte 80 km hızla gitmesi gereken yerde 190'a kadar çıktığı iddia edildi.

Haberin Devamı

>>>İSPANYA'DA KORKUNÇ TREN KAZASI

Kaza nedeniyle bugünkü programlarını iptal ederek bölgeye giden İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, önce olay yerini dolaştı, daha sonra da hastaneye giderek yaralıları ziyaret etti.

EN ÜZGÜN GÜNÜNÜ YAŞADI

Başbakan Rajoy, basına yaptığı açıklamada, bir Santiagolu olarak "en üzgün gününü yaşadığını" söyledi. Kazayla bağlantılı çalışan tüm sağlık personeline, kamu görevlilerine, kan bağışında bulunanlara, gönüllülere ve basına teşekkür eden Rajoy, gönüllülerin hastanedeki çabalarının kendisini çok duygulandırdığını ifade etti.

Tüm İspanya’da 3 günlük ulusal yas ilan edilmesiyle ilgili kararnameyi imzalayacağını bildiren Rajoy, kazanın nedeninin ortaya çıkarılması için adli yollardan ve Bayındırlık Bakanlığı nezninde iki ayrı soruşturma açıldığı belirtti.

Haberin Devamı

BİR DAKİKALIK SAYGI DURUŞU YAPILDI

Bu arada kazayı soruşturan yargıcın, trenin kara kutusuyla ilgili detayları incelemeye başladığı açıklandı. Ayrıca tren kazasında hayatını kaybendenler anısına İspanya’daki meclis, senato gibi tüm resmi kurumlarda bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

İspanya’da, Madrid-Ferrol seferi yapan hızlı trenin dün Santiago Compostela istasyonu girişine yakın bir yerde vagonlarının raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada en az 78 kişi ölmüş, 130’dan fazla kişi yaralanmıştı.

AA