Cumartesi Postası Trendleri uygulamanın altın kuralları

Trendleri uygulamanın altın kuralları

Paylaş
Trendleri uygulamanın altın kuralları

Sezonun trendlerini hem kendi zevkiniz hem de bedensel özelliklerinizle birleştirmek ve moda kurbanı olmamak için ünlü modacıların stil tavsiyelerine kulak vermek ister misiniz?

İşte altın değerinde öneriler...

Midi etek: Yanlış okumadınız mini değil, midi etek. 40’lı yıllardan tekrar günümüze gelen midi eteklerin boyu diz kapağından dört beş parmak daha aşağıda bitiyor. Mini etekle rahat etmeyenler veya mininin kendisine yakışmadığını düşünenler aradığı mutluluğu midi etekte bulacaktır.

Deri modası: Deri ceket her sezon vazgeçilmez bir parça. Deri pantolon ve deri etek de öyle. Ama Alexander Wang bu kış deri şort da giyebileceğimizi söylüyor. Normal şortun günlük hayatta çok spor kaldığını düşünenler için deri şortlar iyi bir alternatif. Hele de bu kışın modası uzun çizmelerle giyilirse...

Uzun eldivenler: Eski salon kadınlarının eldivenlerine özenir miydiniz? O zaman şimdi moda sizin için işliyor... Dirseğe kadar uzanan eldivenler bu kış çok moda. Ama uzun eldiven kullanacak olanların bilmesi gereken bir sır var: Eldivenleriniz ne kadar sofistike olursa ceketiniz ve giysileriniz o kadar sade olmalı. Ya da tam tersi.

7/8 pantolonlar: Boyfriend jean, kareli pantolon, tayt, şalvar derken 7/8 pantolonlar da tekrar moda oldu. Christophe Decarnin’e göre 7/8 pantolonlar bu sezonun mutlaka alınması gereken parçalarından birisi. Balmain ve Ralph Lauren’in koleksiyonlarında ağırlıkta olan 7/8’ler ayak bileğinin yukarısında bitiyor. Yani kapri pantolonların günümüze uyarlanmış hali.

Tüvit kumaş: Isabel Marant’a göre tüvit kumaş bu kış Parisliler’in en moda malzemesi. Yüksek belli mini eteklerde, blazer ceketlerde, paltolarda, şapkalarda kısacası her yerde kullanıldığını gördüğümüz tüvit kumaş mutlaka sizin de dolabınızdaki bir giysinizde vardır. Galiba onu bulunduğu köşeden çıkarmanın tam zamanı. İş yeri şıklığı için Günümüzde artık kadınların çoğu çalışıyor. Ofis kıyafeti demek sıkıcı giyinmek anlamına gelmemeli. Renkli ve şık ofis kıyafeti için ünlü modacı Isaac Mizrahi’nin önerisi, “Ofis kıyafetlerine şıklık katmanın yolu renkli triko ve üstlerden geçiyor” şeklinde. Lacivert ve siyah bir takımın içine pembe polo yakalı bir üst, ya da gri pantolonunuzun üzerine koyu yeşil, dik yakalı kaşmir kazak giymenizi öneriyor ünlü modacı. Donatella Versace’nin ofis şıklığı için önerisi ise vücuda oturan pantolonlar, minik üstler ve şık topuklu ayakkabılar. Donatella Versace, “İş yerimde asla düz ayakkabı giymem. Çünkü gündüz bile biraz şıklık yaratmalı” diyor.

Beyaz gömlek: Beyaz gömlek gardırobumuzun olmazsa olmazlarından, en büyük kurtarıcımız. Ünlü modacı Carolina Herrera, tertemiz ve iyi ütülenmiş beyaz gömlekleri çok seviyor ve erkek gömleği tarzı bir beyaz gömleği içine birşey giymeden kullanmanın çok çekici olduğuna işaret ediyor. Beyaz gömleklerin takım içine giyildiğinde de çok şık durduklarını belirtiyor.

Düz siyah pantolon: Gardrobunuzun vazgeçilmezi olan siyah pantolonun asla modası geçmez. Ünlü modacı Vera Wang, siyah pantolonu brokarla (sırma veya gümüş işlemeli ipekli kumaş) birleştirmeyi öneriyor. Böylece klasik siyah pantolonu trendi hale getirebilirsiniz.

Işıltı modası: Bu yıl pırıltı ve ışıltılı giysiler çok moda. Donatella Versace’ye göre, pırıltı ve süse sığınmadan da çok ihtişamlı görünebilirsiniz. Pırıltının azı ile yetinin. Rugan bir aksesuar ya da saten bir elbisenin pırıltısının dozu yeterli.

Kat kat giyim modası: Bu yılın moda trendleri arasında kat kat giyinmek de var. Ama bu modayı en doğru nasıl uygulayacağımız konusunda Donna Karan’ın önerilerine kulak vermek moda kurbanı olmanızı engelleyecektir: Kalın ve yığılmış bir görüntü hedefiniz olmasın. Katmanların hafif ve dökümlü dokumadan yapılmış olmasına dikkat edin. Sadece en üst parçanın hacimli olması yeterli. Katları sakın abartmayın. İlla da abartmak istiyorsanız son kat bir fular ya da birkaç kolye olmalı.

Desenli çorap modası: Bu yıl rengarenk ve desenli çoraplar çok moda. Anna Sui’nin önerisi, desenli çorapların mutlaka düz renk bir elbise, etek ya da şortla kullanılması. Aynı renkte ya da kontrast tonlarda çizmelerle giyilmesi. Desenli çoraptan kaçınanlar bile mutlaka Nicolas Ghesquiere’e güvenip puantiyeli bir çorap edinmeli.

Asker ceket: Bu yılın moda trendlerinden biri de asker ceket. Ama bu asker ceketi, bir asker gibi görünmeden giyebilmek marifet. Zac Posen’in önerisi, kısa asker ceketi yüksek yakalı beyaz bir gömlek, minik bir yelek, zincir kemer, dar blue jean ve yüksek topuklu ayakkabılarla giymek. Böylece asker gibi değil, trendy bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Erkeksi giysi ile feminen görünmek: Smokin gibi kadının erkekten ödünç aldığı giysiler, sizi moda kurbanı olma tuzağına çok kolay düşürür. Isaac Mizrahi’nin bu konuda tüyosu, erkeksi bir giysiyi kadınsı havaya sokmak için içine sadece bol miktarda takı takmak, başka da bir şey giymemek! Georgio Armani’ye göre, resmi bir davete tuvalet yerine vücuda oturan seksi bir smokinle katılmak hoş olur.

Vazgeçilmez takı: Carolina Herrera’ya göre iyi bir inci kolye vazgeçilmez takınız olmalı. Ne sahte durur, ne de abartılı. İnciyi tişörtle bile kullanabilirsiniz.

Ayakkabı çizmeler: Bu yıl uzun çizmeler çok moda. Christian Louboutin’e göre, tercih diz üzerinde biten yüksek çizmeler olmalı. Burnu ne tam yuvarlak ne de tam sivri, topuğu ne çok ince ne çok kalın olmalı. Louboutin, önü açık dolgu topuklu ayakkabıları ise bol paçalı pantolonlar ve elbiseyle giymeyi öneriyor. Parmak arası hizasında açık olan ayakkabıların bacakları uzun, bilekleri de ince gösterdiğini unutmayın!

Seksi görünmek için: Seksi görünmek için ille de dekolte giymek gerekmiyor. Donatella Versace’ye göre, dökümlü jarseler, vücuda oturan paltolar, taytlarla giyilen çizmelerle de seksi görünülebilir.

Minyon yapılı kadınlar nasıl giyinmeli?: Vera Wang’a göre bu tip kadınlar tepeden tırnağa kabarık giyinerek değil, siluetini bölerek daha uzun görünebilir. Dolgu ve yüksek topuklular ve çizmelerle bu etkiyi pekiştirmek mümkün.

3

Haberin Devamı