Gündem Trene yetişmek isterken bacakları koptu

Trene yetişmek isterken bacakları koptu

Paylaş
Trene yetişmek isterken bacakları koptu

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde işe yetişmek için hareket halindeki trene binmek isteyen 25 yaşındaki İslam Aydoğan'ın sol ayağı ve sağ bacağı koptu

Kilimli Beldesi'nde annesi Ayşe ve babası Hüseyin Aydoğan ile birlikte yaşayan İslam Aydoğan, Çatalağzı Beldesi'ndeki işine gitmek için Zonguldak'tan Karabük istikametine gitmekte olan 21601 sefer sayılı yolcu treninin son vagonuna binmek istediği sırada yere düştü.

Trenin yaklaşık 30 metre sürüklediği İslam Aydoğan'ın sol ayağı bileğinden ve sağ bacağı diz kapağından koptu. Olaydan habersiz olan makinistler yoluna devam ederken, yerde acı içerisinde kıvranan Aydoğan'ı bağırma sesleri üzerine tren istasyonunun çevresinde oturan vatandaşlar durumu 112 Acil Servis'e ve polise bildirdi.

KOPAN BACAKLARI ARADILAR

Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Aydoğan, kopan sol ayağı ile birlikte Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak hemen ameliyata alındı.

Kopan sağ bacağı ise polis ve vatandaşlar aramaya başladı. Yaklaşık 2 saat süren arama çalışmaları sırasında kopan bacak Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekibi tarafından olay yerinden 500 metre ileride 320 metre uzunluğundaki tünelin 200 metresinde kanal içinde bulundu.

KOPAN BACAK HASTANEYE YETİŞTİRİLDİ

Polisler, kopan bacağı delillerin toplanmasında kullanılan kese kağıdına koyarak ameliyata yetiştirmek için adeta zamanla yarıştı.

Polisler, tren yolunu takip ederek önce arabaya kadar koştular sonra da hızlı bir biçimde hastaneye hareket ettiler. Polisler, kısa sürede hastaneye ulaşarak kopan bacağı görevlilere teslim etti.

Çatalağzı Beldesi'nde bir elektrikçi dükkanında çalıştığı öğrenilen İslam Aydoğan'ın ameliyatı devam ederken, polis, Çatalağzı istasyonunda duran trendeki isimleri açıklanmayan iki makinisti ifalerini almak üzere karakola götürdü. Tren ise başka bir makinistle yola devam etti.

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK (DHA)