Gündem Trenin altında 259 m sürüklendi

Trenin altında 259 m sürüklendi

Paylaş
Trenin altında 259 m sürüklendi

Kırıkkale'de bariyeri kırarak hemzemin geçitten geçmeye çalışan otomobile, yük treni çarptı. 259 metre sürüklenen otomobil sürücüsü ağır yaralandı

Ahılı Caddesi’nden Millet Bulvarı’na saat 03.00 sıralarında çıkmak isteyen 48 yaşındaki Cihan Demircan, yönetimindeki 06 RB 71 plakalı otomobille hemzemin geçidinin bariyerini kırarak geçmek isterken, Yozgat yönünden gelen makinistler Muharrem Bağcıoğlu ve Özgür Kazaklı idaresindeki 23005 sefer sayılı kum yüklü trenin altına girdi.

Lokomotifin altında raylar üzerinde 259 metre sürüklenen otomobilden 112 Hızır Acil ekipleri, itfaiye, polis ve çevredekilerin yardımıyla güçlükle çıkartılan ağır yaralı Demircan, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırıldı.

Alkollü olduğu iddia edilen Demircan’ın kaburga kemiklerinin kırıldığı belirtildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Cihan Demircan’nın yakınları, kendisinin bir süre önce eşinden ayrıldığını ve sık alkol aldığını anlattı.

Demircan’ın alkollü araç kulandığı gerekçesiyle birkaç yıl önce ehliyetine el konulduğu da ortaya çıktı. Kaza nedeniyle demiryolu bir saat 10 dakika kapalı kaldı.

Yük treninin makinistleri Muharrem Bağcıoğlu ve Özgür Kazaklı, Kırıkkale hemzemin geçidine gelmeden önce sürekli olarak düdük çalıp uyarıda bulunduklarını, hemzemin geçide girdikleri sırada bir gürültü ve sarsıntı hissetteklerini ve lokomotifin önüne bir otomobilin çarptığını gördüklerini söyledi.

Erhan GÖĞEM/DHA