Mangosteen meyvesi Endonezya kökenli tropikal bir meyve ve sağlık açısından birçok faydası mevcut. İşte mangosteen meyvesinin sağlığınıza olan faydaları… Mangosteen meyvesi çoğunlukla Singapur, Tayland ve Vietnam gibi bölgelerde yetişiyor. Yıl boyu yapraklarını dökmeyen meyvenin kahverengi- bordo görünümlü kabuğunun altından çıkan hazine, benzersiz görünümü ve bir yiyenin bir daha yemek isteyeceği özel aroması ile, Tropik meyvelerin kraliçesi olarak adlandırılıyor. Krema benzeri, tatlı aromalı ve kabuğunun aksine yumuşacık olan Mangosteen, ağzınızın içerisine de eriyip gidiyor. Mangosteen 18. yüzyıldan beri Asya tıbbının en önemli kaynaklarından biri olarak kullanılıyor. İşte mangosteen meyvesinin saymakla bitmeyen faydaları... Bileşiminde bulunan polifenol ile güçlü bir antitoksidan olma özelliği taşıyan Mangosteen, yaşlanmayı yavaşlatır, zararlı serbest radikalleri engeller. 100 gramında bile çok yüksek C vitamini içeren Mangosteen, vücut direncini artırır. 100 gr'mında 63 kalori bulunan ve kolestrol içermeyen Mangosteen, yüksek lif değerleri ile diyet dostudur. Alyuvarların korunmasında büyük rol oynayan Mangosteen, kan damarlarının gelişmesine etki ederek, kan akışını da düzenler. Trigliserid seviyesinin düşmesine yardımcı olarak, kalp sağlığını korur Bağışıklık seviyesini güçlendiren Mangosteen, antibakteriyel ve antifungal özelliği ile tüberküloz hastalığından korur. Oksidatif etkisi ile kansere karşı etkili olan Mangosteen, hücrelerin paslanmasını engeller. Bakır, Manganez ve Magnezyum oranı yüksek olan bu meyve,yüksek tamsiyon ve kroner kalp hastalıkları ile savaşır. İlaç tedavisi ile engellenemeyen siyatik ağrılar, günde 2-3 kez tüketilen Mangosteen ile kolayca önlenir Hafızayı güçlendirici etkisi olan Mangosteen, Alzheimerı engeller. Yalnızca meyvesi ile değil kabuğu ile de şifa kaynağı olan Mangosteen, dizanteri ilaçlarında kullanılır. Mangosteen kabuğundan özel olarak yapılan macun, egzemayı önler. Mangosteen kabuğunu kaynatarak ishal tedavisinde kolaylıkla kullanabilirsiniz.