Gündem TRT Basın Konseyi'nden çekildi

TRT Basın Konseyi'nden çekildi

Paylaş
TRT Basın Konseyi'nden çekildi

TRT'nin Basın Konseyi'nden çekildiği bildirildi

TRT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Basın Konseyi tarafından, Basın Meslek İlkeleri’ni çiğnediği tespit edilerek uyarılan, sonrasında da "tuhaf bir oylamayla" yeniden Basın Konseyi Başkanlığı;na seçilen gazeteci Oktay Ekşi’nin durumunun tarafsızlığı uzun süredir tartışılan konseyin itibarını fazlasıyla sarstığı belirtildi.

Haberin Devamı

’Basın etiği’ gibi önemli bir alanda fonksiyon icra etme kararlılığında olan konseyin, mevcut şekli, yapısı ve yönetim biçimi, bu hedefini yerine getirmesini imkansız kıldığı belirtilen açıklama, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun bugünden itibaren böyle bir yapı içerisinde varlığını devam ettirmesi, Kurumun saygınlığı açısından uygun görülmemiştir. Kuruluş amacına uygun şekilde yeniden yapılandırılana kadar, TRT olarak, Basın Konseyi’nden çekiliyoruz."

BASIN KONSEYİ’NE AA TEPKİSİ

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi Sait Yüce, Basın Konseyi Yüksek Kurulu’nun Oktay Ekşi’ye güvenoyu olarak yansıtılan kararına, kararla ilgili olarak yapılan açıklamada kullanılan üsluba katılmadığını belirterek, "Bir süredir Anadolu Ajansı’nı temsilen yürüttüğüm Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeliğinden istifa ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Yüce, Basın Konseyi Yüksek Kurulu Başkanlığına gönderdiği istifa dilekçesinde, "Basın Konseyi Yüksek Kurulu 3 Kasım 2010’da yaptığı toplantıda durumu değerlendirmiştir. Toplantıda oy çokluğuyla alınan ve Sayın Ekşi’ye güvenoyu olarak yansıtılan karara, kararla ilgili olarak yapılan açıklamada kullanılan üsluba katılmadığımı ifade etmek istiyorum. Bir süredir Anadolu Ajansı’nı temsilen yürüttüğüm Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum" dedi.

Yüce, dilekçede, "Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi’nin Hürriyet Gazetesinden ayrılmasına sebep olan 28 Ekim 2010 tarihli nüshasında yer alan başyazısında kullandığı ifadelerin hiçbir şekilde hoşgörülmesi mümkün değildir. Nitekim Sayın Ekşi de ifadelerinin ağırlığını kabul etmiş ve gazetedeki görevinden ayrılmıştır" görüşünü bildirdi.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Yüce, şöyle devam etti:
"Basın Konseyi Yüksek Kurulu 3 Kasım 2010 günü yaptığı toplantıda durumu değerlendirmiştir. Toplantıda oy çokluğuyla alınan ve Sayın Ekşi’ye güvenoyu olarak yansıtılan karara, kararla ilgili olarak yapılan açıklamada kullanılan üsluba katılmadığımı ifade etmek istiyorum. Bir süredir Anadolu Ajansı’nı temsilen yürüttüğüm Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeliğinden istifa ediyorum. Basın Konseyinin tüm basını kucaklayan ve tüm toplum katmanlarının nezdinde kabul gören bir yapıya kavuşması en büyük arzumdur."

Haberin Devamı

Öte yandan Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyesi ve Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, Oktay Ekşi’nin istifasını isteyerek, aksi takdirde protesto amacıyla Yüksek Kurul üyeliğinden istifa edeceğini açıkladı.