Gündem TRT reyting sisteminden çekildi

TRT reyting sisteminden çekildi

Paylaş
TRT reyting sisteminden çekildi

TRT Genel Müdürlüğü, "TRT'nin yanlıştan yana taraf olmayacağını ve bugün itibarıyla reyting sisteminden çekileceğini" açıkladı

TRT Genel Müdürlüğ'ünden yapılan yazılı açıklamada, "kurumun son 2 yılda yaptığı atılımlarla kamuoyunun beğenisini kazandığı ancak bu beğenin istenilen ölçüde reyting sonuçlarına yansımadığı" ifade edildi.

Özellikle "prime time" olarak adlandırılan zaman diliminde, TRT 1 kanalının izlenilirliğinde "AB grubu"nda 2008 yılı başından itibaren 2009 yılı Mart ayına kadar istikrarlı bir artış görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "TRT’nin reyting sistemine dönük eleştirileri somut belgeler eşliğinde artarak devam edince özellikle, 2009 yılı Nisan ayından itibaren TRT 1 kanalının reytingleri sistematik halde düşmeye başlamış ve bu düşüşün izahı yapılamamıştır."

Mevcut ölçüm sistemindeki yanlışlıkların, TRT’nin bir iddiası olmaktan çıkıp yargı organları tarafından da incelenmeye başlandığı ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Bu kapsamda, Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi, mevcut ölçüm şirketi ve TİAK yetkilileri hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 239/1 Maddesi’nin ihlali dikkate alınarak kamu davası açılmasına karar vermiştir.

Halkın güveniyle tam 42 yıldır yayınlarını sürdüren TRT, yanlıştan yana taraf olmayacak ve bugün itibariyle reyting sisteminden çekilecektir. 2011 yılında ölçümleri yapacak yeni şirketin faaliyetlerini inceleyip, yeniden karar verecek olan TRT, bu süre içinde reyting sisteminde yer almayacaktır."