Hakan Çelik TRT ve THY büyüme yarışına girdi
HABERİ PAYLAŞ

TRT ve THY büyüme yarışına girdi

Yayın hayatına yeni giren “TRT Haber”in önceki akşam Ankara Rixos Otel’deki açılış törenine katıldım. Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek’in yanı sıra bakanlar Egemen Bağış, Sadullah Ergin, Taner Yıldız, Binali Yıldırım, Mehdi Eker oradaydı. Açılışa davet edilen Başbakan Tayyip Erdoğan gelemedi ancak mesajı okundu. Gecede Yaban TV’den Melih Meriç, Biamedia’dan Elçin Erkoç ve Kanaltürk’ten Tarık Toros gibi pek çok dostumla karşılaştım. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin konuklarını kapıda tek tek karşıladı. İbrahim Şahin, şimdiye kadar tabu olarak görülen alanlara kamu yayıncılığını etkin bir şekilde götürdüklerini, bundan sonra TRT’nin yayın içeriklerinin daha da iyi olması için çalışacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

TRT Haber’in başında deneyimli bir televizyoncu olan Ahmet Böken var. Kendisini yıllardır tanırım. Yayıncılığa muhabir heyecanıyla yaklaşan bir isimdir. TRT Haber’de güzel işler çıkaracağına inanıyorum. TRT Haber, yayına önceki akşam başladı ancak kanalın oturması doğal olarak belli bir süre alacak. Zamanla ekran yüzlerinin takviye edilip iddialı bir kanal haline geleceğini düşünüyorum. TRT Haber bu süreçte ışık ve renk seçimlerinden ekran grafiklerine kadar mümkün olduğunca her alanda TRT’nin mevcut kanallarından özellikle de TRT Türk’ten farklılaşmaya çalışmalı. İzleyicinin kanallar arasında gidip gelirken “Şimdi ben hangisini izliyorum?” duygusu yaşamaması gerekir.

TRT’yi hızla büyüme trendi açısından THY’ye benzetiyorum. Geçmişte her iki kurum da çok hantaldı. İbrahim Şahin ve arkadaşları, herkesi şaşırtan bu büyüme çizgisiyle TRT kanallarını etkinlik ve izlenirlik açısından özel televizyonlarla rekabete açıyor.

Somut değişimin yaşandığı bir başka kanal Cine 5. Levent Gültekin’in yayın yönetmenliğinde güzel projeler hayata geçiriliyor. Kanalın ana haberi, Habertürk’te bir dönem beraber de çalıştığımız Aslıgül Atasagun’a emanet edildi. Atasagun, tarzı ve üslubuyla Levent Gültekin’in oluşturmak istediği ekrana yakışacak bir isim. Cine 5’te 22 Mart Pazartesi günü Atasagun ile birlikte Nasibe Erdoğmuş bir sağlık programına başlıyor. Kanal ayrıca hafta içi her gün yayınlanacak “Yeditepe İstanbul” isimli bir diziyi ekrana getirecek.

Haberin Devamı

Kız çocukları için yurt geliyor

Türkiye’nin en başarılı sosyal sorumluluk projelerinden Baba Beni Okula Gönder (BBOG) cephesinde sevindirici gelişmeler oluyor.

Milliyet gazetesinin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’yle yürüttüğü BBOG kampanyası yararına 23 Mart’ta düzenlenecek olan müzayedenin sergisi Beyaz Müzayede’nin Maslak’taki mekanında açıldı. Milliyet Sanat dergisinin başlattığı proje kapsamında, ilk olarak ana faaliyet alanı resim olmayan 11 sanatçı düzenlenen atölyede kız çocukları yararına resimler üretti. Projenin ikinci ayağında, Türk resminin önemli ressamları, bu kampanyaya, müzayedede satışa sunulması için eserlerini verdi. 67 sanatçının eserlerinin bir arada satışa sunulacağı ve geliriyle kız çocukları için yurt yapılacak müzayedenin sergisi 22 Mart’a kadar gezilebilecek. Bu kampanyanın başlamasında ve yaygınlaşarak bugünlere ulaşmasında Hanzade Doğan Boyner’in çok büyük emeği var.

Haberin Devamı

Şehitler anısına okul

Son bir söz de havacılık şehitleriyle ilgiliÖ Yaklaşık 6 bin kabin memurunu temsil eden Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) üyelerinin hazırladığı, ‘Uçuşan Renkler’ sergisi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde, Nişantaşı City’s Alışveriş Merkezi Toprak Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya başladı. Sergiden elde edilecek gelir, dernek tarafından yaptırılmakta olan TASSA İlköğretim Okulu’na bağışlanacak. Proje, halkla ilişkiler dünyasında herkesin çok sevdiği ve saygı duyduğu bir isim olan, Lobby PR’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Uzun’un gönüllü desteğiyle organize ediliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder