Gündem 'TRT'den geliyoruz' deyip dolandırdılar!

'TRT'den geliyoruz' deyip dolandırdılar!

Paylaş
'TRT'den geliyoruz' deyip dolandırdılar!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 'televizyon çetesi'nden akıl almaz dolandırıcılık

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kendilerini televizyon programcısı olarak tanıtıp, dört belde belediyesi ile çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları ileri sürülen 3 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

8 BİN TL İSTEDİLER

Geçen cuma günü, Yalıkavak Belediyesi’ne gelen üç kişi, iddiaya göre, kendilerini TRT Anadolu kanalının muhabir, kameraman ve yönetmeni olarak tanıtıp, beldenin tanıtımı için belgesel çekeceklerini, bunun için 8 bin TL’ye ihtiyaç olduğunu söyledi. Yalıkavak Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Gökmen, bu paranın bir bölümünü Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) ödeyeceklerini söyleyen üç kişiyle çekimler için Bodrum’da buluşmak için sözleşti.

YETKİLİ ŞÜPHELENİNCE...

Üç kişiden şüphelenen Gökmen, TRT’yi aradı. TRT yetkililerinin bu kişileri tanımadığını söylemeleri üzerine Gökmen, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma Gökmen ile bugün çekim için Bodrum’a buluşmaya gelen sözde yapımcısı O.Ö., muhabir S.Ö. ve kameraman İ.D.’yi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Zanlıların, üzerinde TRT amblemi bulunan 42 BAA 52 plakalı otomobiline de el konuldu. Gözaltına alınan üç zanlının Bitez, Mumcular ile Turgutreis belediyeleri ile çok sayıda vatandaşı bu yöntemle dolandırdıkları ortaya çıktı. Zanlıların belde tanıtımı için belediyelerden 1 ile 10 bin TL, mekan tanıtımı için esnaftan ise 500 ile 1500 TL arasında para topladıkları ileri sürüldü.

'SÖYLEDİKLERİ TARİHTE YAYINLAMADILAR'

Polis, konuyla ilgili olarak MHP’li Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Bitez Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Doğukan Keklik ve Yalıkavak Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Gökmen’in de aralarında bulunduğu belediye çalışanın ifadelerine başvurdu. Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, "Üç kişi beldemizde çekim yaptı. Ancak, söylediklerini tarihte yayınlamadılar. Dolandırıldığımızı anlayınca, şikayetçi olduk" dedi.

Son iki hafta içinde toplam 10 bin TL dolandırdıkları ileri sürülen üç zanlının polisteki sorgularının sürdüğü, işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevkedilecekleri bildirildi.

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)