Siyaset TRT'den ilginç yaklaşım
Paylaş
TRT'den ilginç yaklaşım

TRT'den ilginç yaklaşım

TRT-1 Ana Haber Bülteni’nde 10 Aralık’ta yayımlanan ve Tokat Reşadiye’deki terör saldırısı ile “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nı hazırladığı iddia edilen Albay Dursun Çiçek’i ilişkilendiren haber tartışma yarattı

Haberin Devamı

“odatv” adlı internet sitesi, geçtiğimiz günlerde, TRT-1 kanalında, 10 Aralık günü yayımlanan bir habere dikkat çekti. Haberde yedi askerin şehit olduğu terör saldırısı şöyle duyuruldu:

“Reşadiye, Ergenekon’un suikast timinin buluşma yeri. Tokat’ın Reşadiye ilçesi, eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’in memleketi. Ergenekon sanığı Albay Dursun Çiçek’in de Reşadiyeli olması dikkat çekici ayrı bir husus. Hain saldırının zamanlaması da yeri kadar ilginç. Eylem İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın medyada açıklama yaptığı dakikalarla neredeyse eşzamanlı. Bakan demokratik açılımın bitmediğini, devam edeceğini söylediği anlarda, açılım en büyük darbesini yiyor.

Bundan da önemlisi, saldırının Başbakan Erdoğan’ın ABD Başkanı ile Kuzey Irak’ta konuşlu terör unsurlarının tasfiyesini konuşacağı günde gerçekleşmesi. Bütün bunlar, karanlık ellerin düğmeye basma yeri ve zamanının hiç de raslantısal olmadığını gösteriyor.”

Haberin Devamı

İnternet sitesinde, TRT’nin haberinin Zaman gazetesinde aynı gün yayımlanan, aynı içerikteki bir haberden alıntılandığı vurgulandı.

HABER-SEN Genel Başkanı Ali Yılbaşı, “Bu tür haberleri yazanlar ve yayınına izin verenler TRT Yasası’na göre suç işliyor” dedi.

Milliyet Gazetesi yazarı Melih Aşık da dün konuyu köşesine taşıyarak "TRT’nin bu dayanaksız ve saptırma haber - yorum ile yaptığı ne midir? Resmen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı provokasyon..." yorumunu yapmıştı.

MAKSADI AŞAN HABERLER

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Milliyet’ten Gökçer Tahincioğlu'na şunları söyledi: “Bu tarz haberlerle ilgili tepkilerin abartılmasını gereksiz buluyorum. Her kurumda, bir iki tane maksadı aşan haber-yorum söz konusu olabilir. Bizim denetim kurulumuz var. Bu haberler de mutlaka inceleniyor. Biz TSK’yı en çok gündeme getiren, yücelten, bu ülke için yaptıkları fedakârlıkları anlatan kurumuz. TSK’nın terörle mücadelesini anlatan Sakarya-Fırat dizimiz, en pahalı yapımımız. Üstelik bir getiri beklentimiz de yok. TRT, TSK’ya zarar verecek hiçbir şey yapmaz.”

ANA HABER BÜLTENİ

Haberin Devamı

TRT ana haber bülteni, geçtiğimiz günlerde de spiker değişikliği nedeniyle tartışmalara neden olmuştu. TRT'nin başarılı ana haber spikeri Fulin Arıkan, yönetimin tasarrufuyla yayından çekilmiş, yerine Kanal A'dan transfer edilen Anda Ayva, ana haber bültenini sunmaya başlamıştı. Anda Ayva'nın, İbrahim Şahin'in hemşehrisi olduğu için bu göreve getirildiği öne sürülmüştü.

MİLLİYET - POSTA