Siyaset TRT'nin dergisinde Kılıçdaroğlu'na 'inek' yorumu
Paylaş
TRT'nin dergisinde Kılıçdaroğlu'na 'inek' yorumu

Akşam gazetesinin haberine göre, TRT'nin yayını 'Vizyon' dergisinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu'nu yerden yere vurdu. TRT konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in kurum adına sahibi olarak göründüğü derginin Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Keten imzalı 'Gandi Kemal: Türk solunun yeni umudu mu?' başlıklı yazıda, Kılıçdaroğlu'nun geçmişi en ince ayrıntıya kadar incelenmiş.

İşte, 'Ekranlarda gördüğümüz gülümseyen, sakin yüzün gerisinde ne var? Gelin hep birlikte Gandi Kemal'i tanımaya çalışalım' diye başlayan yazıdan o bölümler:

İSYANKAR AŞİRET

Kılıçdaroğlu Ailesi, Dersim'de Cebeligiller olarak tanınıyor. Bu sülale, Kureyşan Aşireti'ne bağlı ve Dersim İsyanı'na katılmış.

DEDESİ EŞKIYAYDI

Kemal Kılıçdaroğlu, büyük dedesinin eşkıya olduğunu gizlemiyor. Hatta 1966 yılına kadar Karabulut olan soyadlarını, babası Kamer Bey'in Kılıçdaroğlu olarak değiştirmesinde de bu geçmişi etkili olmuş.

'İNEK' OLARAK BİLİNİR

Okulda 'inek' olarak bilinen Kılıçdaroğlu, öğretmenleri tarafından da çok sevilen ve güvenilen bir kişiydi. Bazı öğretmenler sınav sorularını ona hazırlatırdı.

Ne kadar 'inek' bir öğrenci olduğunun en önemli kanıtı ise, devam mecburiyeti olmayan okula, dört yıl boyunca sadece iki gün gitmemiş olmasıdır herhalde.

ALEVİ-KÜRTÇÜ-PKK'LI OLUŞUM

SSK ve Bağ-Kur Genel Müdürlüğü yaptığı sırada akrabalarını işe aldırdığı; SSK'yı 4.5 trilyon zarara uğrattığı; SSK ihalelerini kendi akrabalarına verdirdiği iddiaları her zaman gündeme geliyor.

Ama Kılıçdaroğlu için en ilginç iddia, Batı Çalışma Grubu raporlarında yer alıyor olması. SSK Genel Müdürü olduğu dönemde bu BÇG raporlarına giren Kılıçdaroğlu için, Alevi-Kürtçü-PKK'lı oluşum tanımlamaları yapılıyor. Ama BÇG'nin pek çok kişiyi takip edip fişlediği de biliniyor.

İŞTE TRT'NİN AÇIKLAMASI

İŞTE TRT'NİN AÇIKLAMASI

TRT Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada, TRT Vizyon Dergisi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayat hikayesinin yayınlandığı, Kılıçdaroğlu’nu kötüleyen tek bir satıra yer verilmediği ifade edilerek, "TRT’nin HD yayın haklarını alamayan bazı grupların, TRT aleyhine haber yaparken kamu vicdanına da dikkat etmeleri gerekiyor" denildi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan "TRT-Vizyon’dan Gandi’ye Ağır Yorum" başlıklı haberde "Yalan ve yanlış yorumlarla okuyucuya seslenildiği, TRT Kurumu hakkında kamuoyuna yanlış bilgi verildiği" savunuldu.

TRT’nin hiçbir siyasetçiyi övmediği gibi hiçbir siyasetçiyi de kötüleyemeyeceği ifade edilen açıklamada, "Tarafsızlığını anayasadan alan bir kurumu yalan, yanlış bilgilerle kötülemenin ancak bir kötü niyet ifadesi olduğu" kaydedildi.

"TRT’nin yayınladığı ve bayilerde ücret karşılığında satılan TRT Vizyon Dergisi’nde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayat hikayesi 5 sayfa olarak yayınlanmış ve hiçbir şekilde kendisini kötüleyen tek bir satıra yer verilmemiştir" denilen açıklamada, söz konusu gazete muhabiri ve editörünün "5 sayfalık bir haberden birkaç satırı cımbızla seçip art niyetli yorum yaptığı, kamuoyunu kendi kötü niyetleriyle yanıltmak istedikleri" iddia edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Vizyon Dergisi’nde yayınlanan haber çok açıktır, dergi hemen her bayide satılmaktadır. İsteyen herkese de haberimizin orijinal metnini gönderebiliriz. Niyeti kötü olmayan herkes de bu haberde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu kötülemediğimizi bilakis onu övdüğümüzü anlayacaktır.

TRT ekranlarında son dönemde en çok görülen siyasetçilerin başında Sayın Kılıçdaroğlu gelmektedir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun hemen her programı TRT’den canlı yayınlanmaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu’nun hayatındaki başarıları anlattığımız yazıdan cımbızla cümleler seçip, kamuoyunu yanıltmak isteyenlere de haberimizi bir daha okumaları için gönderebiliriz.

TRT’nin HD yayın haklarını alamayan bazı grupların, TRT aleyhine haber yaparken kamu vicdanına da dikkat etmeleri gerekiyor. Zira TRT’nin gerek görsel yayınlarındaki gerekse yazılı yayınlarındaki tarafsızlığı ortadadır. Bu yayınları karalamak ancak iftira yöntemiyle olur."

2

Haberin Devamı