Gündem TRT'nin hızlı haberciliği!

TRT'nin hızlı haberciliği!

Paylaş
TRT'nin hızlı haberciliği!

TRT'nin hızlı haberciliği!

TRT Genel Müdürlüğünden "Balyoz Planı" iddiaları soruşturması ile ilgili haberlere ilişkin yapılan açıklamada, "TRT'nin bu tutuklama haberlerini herkesten önce vermesini garipseyenler, artniyetli olarak yorumlar yapmış ve kamuoyunu yanıltmıştır" denildi. Balyoz zanlıları henüz gözaltındayken TRT Genel Müdürlüğü'nün 'tutuklama' kararı açıklaması dikkat çekti.

Haberin Devamı

TRT ve Anadolu Ajansı, emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın evine arama yapılacağı haberini henüz arama başlamadan önce duyurdu. Sabah saatlerinde Anadolu Ajansı ve TRT’nin ‘Balyoz Güvenlik Harekâtı Planı’ iddialarına ilişkin 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli’nin evlerinde arama yapıldığı haberini Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan yalanlamıştı. Ancak daha sonra Çetin Doğan’ın evi aranmaya başladı. Çetin Doğan, “Nihayet geldiler şu an evim aranıyor” açıklamasını yaptı. Benzer bir durum Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun geçen ocak ayında evi aranırken de yaşanmıştı.

Çıkan haberler üzerine TRT’den açıklama yapıldı. Açıklamada, "Balyoz Planı" iddiaları soruşturması kapsamında savcılık emriyle bazı tutuklamaların olduğuna ilişkin Türkiye’deki bütün haber bültenlerinde "flaş haber" geçildiği, tüm basının bu konuyu ayrıntılarıyla işlediği ifade edildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi: "Hal böyleyken, TRT’nin bu tutuklama haberlerini herkesten önce vermesini garipseyenler artniyetli olarak yorumlar yapmış ve kamuoyunu yanıltmıştır. Habercilik refleksi her geçen gün artan TRT Haber Dairesi Başkanlığı, dün olduğu gibi gelecekte de habercilik yarışında önde olacaktır.

Haberin Devamı

Uzman muhabir anlayışıyla çalışan ve Türkiye’nin haber olması muhtemel tüm noktalarına ulaşan TRT Haber Dairesi Başkanlığı, ’Balyoz Planı’ haberlerini rakiplerinden 2 saat önce duyurarak habercilik başarısına imza atmıştır. TRT’nin habercilik başarısını kıskanıp komplo yorumları yapanlar, her şeyden önce emniyet, valilik, adliye muhabirlerinin olup olmadığını iyi düşünmelidirler.

TRT, gelişmeleri anında kamuoyuna duyurup tarafsız, güvenilir habercilik yapmaktadır. Yaptığımız haberlerin doğruluğuna, tarafsızlığına yorum yapamayanların ’TRT bu haberleri niçin önceden biliyor?’ suçlamalarını kınıyor, TRT’nin habercilik başarısını karalayanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Radikal, AA