Siyaset TRT'ye 'torpil" sorusu
Paylaş
TRT'ye 'torpil" sorusu

TRT'ye 'torpil" sorusu

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, "Yaklaşık 7 bin personelin çalıştığı TRT’de, harcamaların önemli bir bölümünün kurum dışından alınan mal ve hizmetlere yapılması normal mi?" diye sordu.

Haberin Devamı

Koçal, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, TRT’nin 2008 faaliyet raporuna göre, giderlerin, bir önceki yıla göre attığını belirtti. TRT bütçesinin yaklaşık yüzde 60’ının "diğer" ve "çeşitli" giderler ile "dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetler" için harcandığını kaydeden Koçal, "Bu ad altında yapılan harcamaların ayrıntıları ve bunlara yapılan ödeme nedir?" dedi.

Koçal, bu harcamaların faaliyet raporunda neden "diğer giderler" ve "çeşitli giderler" şeklinde benzer iki ad altında gösterildiğini öğrenmek isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi: "TRT’nin 2008 harcamalarının dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetleri nelerdir? TRT’de 2008’de yayımlanan programların hangileri kurum içi, hangileri kurum dışı yapımlardır? Kurum dışından alınan programlara bölüm başına ne kadar ödendi? Yaklaşık 7 bin personelin çalıştığı TRT’de harcamaların önemli bir bölümünün kurum dışından alınan mal ve hizmetlere yapılması normal mi?"

Haberin Devamı

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise Arınç’a yönettikleri soru önergelerinde, TRT’de 2009’da, personel alımı için yapılan sınavı gündeme getirdi. Ekici ve Köktürk, sınavı kazananların isimlerinin 21 Ocak 2010’da yayımlandığı TRT’nin internet sitesinde, bazı isimlerin karşısındaki "Ercüment şahsen tanımıyor, yetim büyümüş" ve "Erol Yüksel kefil değil" notlarının anlamını sordu.

TRT'nin, çeşitli kadrolar için yaptığı mülakat sınavının sonuçlarını, yanlışlıkla bazı isimlerin yanına düşülen “torpil” notlarıyla kurumun internet sitesinde yayınladığı iddia edilmişti.