Gündem Trump'ın vize yasağı için karar!

Trump'ın vize yasağı için karar!

Paylaş
Trump'ın vize yasağı için karar!

ABD'de Yüksek Mahkeme, ABD Başkanı Donald Trump tarafından alınan ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülke vatandaşlarına vize yasağı getiren kararnamesiyle ilgili başvuruyu kabul etti ve ilk duruşmanın ekim ayında yapılacağını bildirdi

ABD Başkanı Trump, Suriye, Yemen, İran, Libya, Sudan ve Somali'den gelen kişilere ilişkin bir seyahat yasağı koymuştu.

Yüksek Mahkeme'nin kararı Trump cephesinde bir zafer olarak kabul edildi. Yüksek Mahkeme'nin vize yasağının kısmen uygulamaya geçmesine yönelik iznine rağmen, konuya ilişkin davanın mahkemece görüşüleceği ifade edildi.

Trump'ın yasağı 90 gün boyunca söz konusu ülkelerden ABD'ye yönelik ziyaretlerde seyahat kısıtlamaları getirmeyi planlıyordu.

TRUMP'TAN İLK YORUM: AÇIK BİR ZAFER


Trump ise vize yasağına kısmen onay veren Yüksek Mahkeme kararının "ulusal güvenlik açısından açık bir zafer" olduğunu savundu.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın vize yasağının belli koşullar altında önünü açan mahkeme kararını, "Bugün oybirliğiyle alınan Yüksek Mahkeme kararı ulusal güvenliğimiz için açık bir zaferdir. Bu karar, terör eğilimli 6 ülkeden seyahatin ve mültecilerin girişinin askıya alınmasına büyük oranda izin veriyor" sözleriyle değerlendirdiği bildirildi.

OYBİRLİĞİ VURGUSU


ABD Başkanı olarak görevinin, "ülkeyi tehditlerden korumak" olduğunu ifade eden Trump, Yüksek Mahkeme'deki kararın 9 üyenin tamamının imzasıyla alınmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.