Dünya Trump öğleden sonra Kraliçe 2. Elizabeth ile görüşecek

Trump öğleden sonra Kraliçe 2. Elizabeth ile görüşecek

Paylaş
Trump öğleden sonra Kraliçe 2. Elizabeth ile görüşecek

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melanie Trump, Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May ve Kraliçe 2. Elizabeth ile resmi göruşmelerde bulunmak üzere Londra’da.

Öte yandan kentin birçok yerinde binlerce gösterici Trump’ı protesto ediyor ve devi bir “Trump bebeği” uçan balonu Londra semalarında geziyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın Brexit yorumları sterlini dolar karşısında düşürüyor.

Haberin Devamı

STERLİN/DOLAR Trump’ın yorumlarının ardından açılışa göre yüzde 0.56 düşüşle 1.3133 düzeyine gerilerken, lira karşısında da yüzde 0.66 düşüşle 6.37 lirada.

Trump, İngiliz bir gazeteye verdiği röportajda Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılış sürecinde beklenenden daha yumuşak bir yol izlenmesi halinde ABD ile Krallık arasında gerçekleşecek serbest ticaret anlaşmasını suya düşürebileceğini söyledi.

Ziyaretinin ikinci gününe Başbakan Theresa May ile askeri akademiyi ziyaret ederek başlayan Trump Başbakan May'in resmi rezidansında verilen bir yemeğe de katıldı.

Ayni gün öğleden sonra Windsor kentinde bulunan Windsor Sarayı’na geçecek olan Trump, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile görüşecek.

Haberin Devamı

Dün Brüksel’deki NATO Zirvesi’nden sonra Birleşik Krallık’a geçen Başkan Trump'in Birleşik Krallık ve İskoçya'yı kapsayan ziyareti dört gün sürecek.

Ziyaretinin birinci gunu onuruna Oxfordshire'daki Blenheim Sarayı'nda bir yemek verilen Başkan Trump, geceyi ABD’nin Londra Büyükelçiliği’nin Regent's Park 'daki rezidansında geçirdi. Trump’ın yarın akşam eşi Melanie Trump ile İskocya'ya hareket etmesi bekleniyor.