Dünya Trump Pensilvanya'yı da aldı

Trump Pensilvanya'yı da aldı

Paylaş
Trump Pensilvanya'yı da aldı

ABD'deki seçimlerin kaderini belirlemesi beklenen dört eyaletten üçünü Cumhuriyetçi aday Donald Trump kazanmıştı. Demokrat aday Hillary Clinton'ın yarışı şu an az farkla geride götürdüğü Pensilvanya eyaletinden gelecek 20 delege, kazanan ismin belli olması açısından büyük önem taşıyordu, ancak Trump orayı da alarak 264 delegeye ulaşarak başkanlığa çok yaklaştı

ABD başkanlık seçimlerinin en kritik eyaletlerden biri olan Florida'yı da Trump kazandı ve 264 delegeye ulaştı. Böylece Trump, seçimlerin kaderini belirleyen dört eyaletten dördünü de almış oldu.

Clinton, 20 delegeye sahip Pensilvanya'yı alarak farkı kapatmayı planlıyordu, ancak oradaki 20 delegeyi de Trump'a kaptırdı. Böylece Trump 264 delegeye ulaşarak, en az 270 delegeyle alınabilecek başkanlığa çok yaklaştı.

Başka bölgelerden gelen seçim sonuçlarına göre Trump 277 delegeye ulaşarak başkanlığı garantiledi. Ancak Clinton cephesi hala 'Sayımların bitmesini bekliyoruz' diyor.

"BİRİNİ ALIRSAK BAŞKANLIĞI KAZANIRIZ" DEMİŞTİ

Demokrat Parti'nin başkan yardımcısı adayı Tim Kaine dün ABC'de yayınlanan Good Morning America programına verdiği röportajda; Florida, Ohio, Pensilvanya ve Kuzey Carolina gibi eyaletlerin kazanılmamasının büyük önem taşıdığını söylemişti. Memleketi Virginia'da oy kullanan Kaine, "Bu dört eyaletten birini alırsak, Hillary'nin başkan olacağını düşünüyorum" demişti.

Seçimlerde Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında gidip gelen salıncak eyaletlerden Virginia'da ise Clinton kazandı.


ABD Başkanlık seçimleri sonuçlandı; Trump Başkan seçildi



Haberin Devamı