Dünya Trump'tan Rusya ile işbirliği mesajı

Trump'tan Rusya ile işbirliği mesajı

Paylaş
Trump'tan Rusya ile işbirliği mesajı

Amerika Başkanlığına seçilen Donald Trump, "Rusya ile iş birliğine gidilmesinin, DEAŞ'a karşı mücadelede ABD'ye yardımcı olacağına inanıyorum" dedi

ABD'de haftalık yayımlanan Time dergisi tarafından 2016'da "Yılın Kişisi" seçilen Trump, buradaki röportajında, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra siyaset, ekonomi ve göçmenlik alanlarında yapacağı icraatlara ilişkin bilgi verdi. Rusya ile iş birliğine gidilmesinin, DEAŞ'a karşı mücadelede ABD'ye yardımcı olacağına inandığını belirten Trump, "Rusya ile neden iyi geçinmeyelim? Birçok cana mal olan ve ciddi mali yükü beraberinde getiren DEAŞ ile mücadelede bize yardımcı olabilirler, (Ruslar) etkili ve akıllılar." değerlendirmesinde bulundu.


O duvarı yapacağız


Göçmenlik konusunda, ABD-Meksika sınırına duvar inşa etme planına değinen Trump, şöyle devam etti: "O duvarı yapacağız. Güçlü hudutlarımız olacak. Fakat sınırlarımızdan insanlar da geçebilecek. Çünkü işçilere de ihtiyacımız var. Bu, hem onlar hem bizim için iyi. Ancak sınırlarımız çok güçlü olacak. Yasa dışı göçmenlerin içeriye girmesine izin vermeyeceğiz. Göçmenleri belli kıstaslara göre ülkeye alacağız."

Başkanlık döneminde, daha az Amerikalı şirketin ABD'den yurt dışına taşınacağına inandığını vurgulayan Trump, "ABD'yi terk etmeyi açıklayan şirketlerin bir listesini istiyorum. Her biriyle 5 dakika konuşursam, ülkeyi terk etmezler." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı