Gündem TSE temsilcisi rüşvetten tutuklandı

TSE temsilcisi rüşvetten tutuklandı

Paylaş
TSE temsilcisi rüşvetten tutuklandı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Sivas Temsilcisi Tekin Özmen, 4 bin 100 TL rüşvet aldığı iddiası ile tutuklandı. Yıldızeli İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıkta bulunan akaryakıt istasyonu sahibi Hasan Doğan, LPG satışı için TSE uygunluk belgesi almak için başvurdu

6 ay gibi bir süre geçmesine rağmen belgeyi alamayan Hasan Doğan, geçen perşembe günü TSE Sivas Temsilciliği’ne gelerek kente 2010 yılında TSE Temsilcisi olarak atanan Tekin Özmen, ile görüşerek, işlemlerin neden bu kadar uzun sürdüğünü sordu. İddiaya göre Tekin Özmen, Doğan’dan işlemler için rüşvet istedi. Bu duruma sinirlenen Hasan Doğan, Sivas Cumhuriyet Savcılığı’na giderek Tekin Özmen, hakkında kendisinden rüşvet istediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla harekete geçen polis ekipleri seri numaraları alınmış paraları Hasan Doğan’a verdi. Paraları alan Hasan Doğan, TSE Temsilcisi Tekin Özmen’i arayarak parayı vermeyi kabul ettiğini belirterek tesise davet etti. Akaryakıt istasyonuna gelen Özmen, paraları aldıktan sonra polis baskın yaptı. Rüşvet olayı polis kameraları ile görüntülendi. Gözaltına alınan ve polisteki ifadesinin ardından adli mercilere sevk edilen Tekin Özmen, tutuklandı.

Halife YALÇINKAYA/DHA