Gündem TSK açıkladı... 6 günde 400 kilometre

TSK açıkladı... 6 günde 400 kilometre

Paylaş
TSK açıkladı... 6 günde 400 kilometre

TSK, Cerablus'a yönelik operasyonla ilgili de açıklama yaptı. Son 24 saatte Cerablus ve civarında 20 hedefin Fırtına obüsleriyle vurulduğu duyuruldu

Askeri kaynaklar, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 10 köyün daha terörist unsurlardan temizlendiği, harekatın başladığı 24 Ağustos’tan bu yana terörist unsurlardan temizlenen alanın 400 kilometrekare olduğunu duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, son 24 saat içerisinde Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Cerablus’taki 20 hedefe Fırtına obüsleriyle 61 top atışı yapıldığını bildirdi.

TSK’dan yapılan açıklamada, IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin tehdidinin bertaraf edilmesi ve sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla 24 Ağustos’ta Fırat Kalkanı harekatı başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi: "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan ’Fırat Kalkanı Harekatı’ ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Bu kapsamda harekatın 6’ncı gününde, son 24 saat içerisinde Cerablus ve civarındaki bölgede teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen hedefler (20 hedef) Fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

10 KÖY DAHA ÖSO'NUN ELİNE GEÇTİ

Askeri kaynaklar bugün Koalisyon Güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda; 10 köy daha ele geçirilerek terörist unsurlardan temizlendiğini bildirdi. Doğu’da Tüzel (Sacur) Çayının Fırat nehri ile birleştiği yer ile Batı’da Ez Zahiriyah-El Yakubiyah-Hasansağır meskun mahallerini içeren bölgenin ÖSO tarafından ele geçirildiği ve kontrolün sağlandığı vurgulandı.

Harakatın başlangıcı olan 24 Ağustos’tan bugüne kadar yaklaşık 400 kilometrekarelik alanın bölgedeki terörist unsurlardan temizlendiği bildirildi. Cerablus Bölgesinde Ez Zahiriyah-El Yakubiyah ve Hasansağır hattının batısında kalan ve DEAŞ Kontrolünde bulunan bölgenin terörist unsurlardan temizlenmesine yönelik harekata devam edildiği ifade edildi. Şu ana kadar ele geçirilmiş olan hattın batısına geçildiğine dikkat çekildi

KUZEY IRAK'TA PKK HEDEFLERİ VURULDU

TSK'ya ait F-16 savaş uçakları bugün 12.30-13.50 saatleri arasında Kuzey Irak Gara Bölgesi'ndeki bölücü terör örgütüne ait noktalara hava harekatı yaptı. TSK, Cerablus'a yönelik operasyonla ilgili de açıklama yaptı. Son 24 saatte Cerablus ve civarında 20 hedefin Fırtına obüsleriyle vurulduğunu duyurdu. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarıyla düzenlenen harekatı sonucu, Irak’ın kuzeyindeki PKK hedefleri imha edildi. Savaş uçakları, 12.30- 13.55 saatleri arasında Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine harekat düzenledi. Hava harekatıyla PKK hedefleri ateş altına alınarak, etkisiz hale getirildi. Hasar tespit çalışmasının sürdürüldüğü öğrenildi.

HAKKARİ'DEKİ ÇATIŞMA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı. Valilik çatışmanın detaylarını paylaştı. Valilikten yapılan açıklamada, 34. Hudut Tugay Komutanlığı görevlilerince yürütülen operasyon kapsamında Gerdan Tepe bölgesindeki güvenlik güçlerine terör örgütü PKK mensuplarınca saldırı düzenlendiği bildirildi.

SIZMAYA ÇALIŞTILAR

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "28 Ağustos 2016 günü saat 23.30 sıralarında ilimiz Şemdinli ilçesi 34. Hudut Tugay Komutanlığı görevlilerimizce icra edilen operasyon kapsamında, Gerdan Tepe bölgesinde bulunan güvenlik güçlerimize yönelik, bölücü terör örgütü mensuplarınca doçka, biksi makineli tüfek, roket ve el bombası ile sızma girişiminde bulunulması üzerine çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışma sonucu 2 askeri personelimiz şehit olmuş, 4 askeri personelimiz de yaralanmıştır." Yaralı askerlerin helikopterle getirildikleri Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı belirtlen açıklamada, bölgede geniş çaplı operasyonun sürdüğü kaydedildi.

10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Hakkari Şemdinli'de dün yaşanan çatışmalarda 10 terörist öldürülmüştü.

TSK, Kuzey Irak'taki PKK kamplarını vurdu

Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine harekat düzenledi. Harekatta bölgedeki PKK hedefleri imha edildi

TSK’dan yapılan açıklamada,

"29 Ağustos 2016 tarihinde 12.30-13.55 saatleri arasında Irak kuzeyi Gara bölgesine, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen BTÖ hedefleri ateş altına alınarak imha/etkisiz hale getirilmiştir. Hasar/zayiat tespit çalışması sürdürülmektedir" denildi.