Nedim Şener TSK’da 700 Kripto FETÖ’cü
HABERİ PAYLAŞ

TSK’da 700 Kripto FETÖ’cü

Haberin Devamı

Bir yüzbaşı düşünün darbe gecesi Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nı basan FETÖ’cülere direnirken ayağından kurşunla yaralanmış ve adı 2 bin 196 gazi arasına yazılmış.

Devlet, brövelerle dolu üniformasına bir de “kahraman” diye madalya takmış. Yetmemiş devlet avukat tutmuş ve darbeci FETÖ’cülerin yargılandığı Genelkurmay Çatı davasında davasında müşteki olmuş.

Böyle biriyle kim karşılaşsa herhalde alnından öperdi. Nitekim bakanlar bu “kahramanı” evinde ziyarete gitmiş. Bundan iki hafta önce böyle bir kahramanın bir FETÖ’cü olduğunu söylense kim inanırdı? Kimse…

FETÖ ile yüzlerce ifade binlerce sayfa iddianame, onlarca kitap okudum böylesini görmedim. “Artık şaşırmam” diyen bana, darbe gecesi yaralanan Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak’ın koruma müdürü madalyalı gazi Yüzbaşı Burak Akın’ın FETÖ’cü olduğunu söyleseler inanmazdım.

İtirafçılar teslim oluyor

Ama konu FETÖ olunca insan her şeye hazır olmalı. Burak Akın üzerinde durmamın nedeni hem kendisi hem de itirafçı olarak verdiği ifadesinde verdiği bilgiler. Akın kendisi dışında halen görevde olan iki yüzbaşının ismini de verirken, “ankesörlü hat” operasyonunda Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 700 kişinin gözaltına alınacağını duyduğunu söyledi.

Daha onun ifadesinin şoku geçmeden Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli bir yarbay ve bir binbaşı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli 2 yarbay FETÖ’cü olduğunu itiraf ederek teslim oldu.

Dün de Donanma Komutanlığı'nda görevli bir Yarbay ile iki astsubaylar itirafçı olarak teslim oldu. Eğer Akın’ın ifadesinde verdiği rakamlar doğruysa, sadece Kara Kuvvetleri’nde 700 kripto FETÖ’cü subay var demektir.

Mahrem imamlar

Diğer komutanlıkları da hesap ederseniz Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde binlerce kripto FETÖ’cü subayın olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında Konya merkezli “mahrem imamlar” operasyonunda da 154 sivil imam gözaltına alınırken, TSK içerisinde 885 kripto FEÖ’cü ortaya çıkarıldı.

Yalnızca bu tablo FETÖ ile mücadele konusunda tehlikenin büyüklüğünü ve bildiklerimizi yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini gösteriyor. Özellikle siyasiler ve basında bazı kalemler birbirlerini FETÖ’cülükle suçlayıp dururken FETÖ’nin kripto elemanları olanı biteni sinsice izliyor.

Her an her kötülüğü yapabilecek şekilde örgütlenmiş FETÖ’cülerle mücadelede belki de en zor aşama bu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder