Gündem TSK Afrin harekatın adını açıkladı: Zeytin Dalı

TSK Afrin harekatın adını açıkladı: Zeytin Dalı

Paylaş
TSK Afrin harekatın adını açıkladı: Zeytin Dalı

TSK'dan yapılan açıklamada, Afrin'e yönelik harekatın Zeytin Dalı Harekatı olduğunu duyurdu. Hükümet'ten de operasyonla ilgili ilk açıklama geldi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki harekat merkezinden sevk ve idare ediyor.

TSK, 18.30 itibariyle belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108’ini vurdu. Hastanelere getirilen ölü ve yaralıların tümünün PYD/PKK'lı olduğu öğrenildi.

TSK'nın açıklamasında şöyle denildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17:00'dan itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatılmıştır.




HÜKÜMET'TEN OPERASYONLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA


Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Türkmen, Kürt ve Arap kardeşlerimizi terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak için Zeytin Dalı Harekatı’nı başlatmıştır. Zeytin Dalı Harekatı, meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmış, meşru ve uluslararası hukuka uygun bir harekattır" dedi.

"ZEYTİN DALI" SAVAŞ DEĞİL BARIŞ MESAJI


Ekonomisi zeytin, zeytinyağı ve meyve üretimine dayalı olan Afrin'e TSK, Afrin harekatını resmen duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e girerken seçtiği operasyon adı "Zeytin Dalı", savaşı değil, barışı simgeleyen bir mesaj olarak yorumlandı.

Bilindiği gibi "zeytin dalı" ifadesi ilk çağlardan bu yana barışı simgeler...


HAREKAT ÖNCESİ TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar'ın 'Zeytin Dalı' Harekâtı başlamadan önce RF ve ABD Genelkurmay Başkanlarının talepleri üzerine her iki mevkidaşı ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptığı bildirildi.


YENİ KAMUFLAJ DÖNEMİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince yeni düzenleme kapsamında kamuflaj üniformalarında değişikliğe gidildi. Yeni kamuflajlar ilk defa Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinde kullanıldı.


Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Afrin harekatını kuvvet komutanlarıyla böyle yönetti

Genelkurmay Başkanlığınca Zeytin Dalı Harekatı'nın karargahtaki sevk ve idare ilişkin fotoğraflar paylaşıldı. Fotoğraflarda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal yer aldı.