Siyaset TSK: Karargâhta bir bulguya rastlanmadı
Paylaş
TSK: Karargâhta bir bulguya rastlanmadı

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu: 'Kozmik odadaki planlar iptal edilecek'

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Ankara'da hakim tarafından incelenen, kozmik odadaki planların, güvenlik prensibinin kaybolması nedeniyle iptal edileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Genelkurmay'da düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda yapılan aramalarla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saklayacak, gizleyecek hiçbirşeyi olmadığı için arama ve inceleme sırasında hiçbir müdahalede bulunulmadığını belirtti. Ancak art niyetli kişi ve gruplar ile bazı medya organlarının acımasızca bu süreçte dahi Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan çalışmalar yaptığını kaydeden Tuğgeneral Çubukçu şunları söyledi:

“Bütün bu süreçte yaşananlar TSK'nın hukuka olan saygısının en açık göstergesidir. Türk Silahlı Kuvvetleri önümüzdeki süreçte de bu kirli oyunları tezgahlayanların ve kendisini bir suç örgütüymüş gibi göstermek isteyenlerin kafalarındaki ön yargılardan sıyrılamayarak mesnetsiz suçlamalarına devam edeceklerinin bilincindedir. Şunun çok açık ve net biçimde bilinmesinde yarar vardır ki bu da; TSK'nın hiçbir birimi kurumsal olarak yasadışı bir faaliyetin içinde olmamıştır ve bundan sonra da olması mümkün değildir. Her kurumda olabileceği gibi, eğer bireysel hata yapan ya da suça bulaşanlar varsa, yetkili yargı mercileri, gereğini yapacaktır. Bu inançla TSK eskiden olduğu gibi gelecekte de tüm faaliyetlerini, kendisine verilen yetki ve yasalar çerçevesinde sürdürmeyşe devam edecektir”

Haberin Devamı

Tuğgeneral Çubuklu, kozmik odadaki aramaların ardından burada yıllarca emek verilerek hazırlanan planlarla ilgili güvenlik prensibinin kaybolduğunu, bu nedenle bu planların iptal edileceğini sözlerine ekledi.

Tuğgeneral Çubuklu Anayasa Mahkemesi'nin yeni kararıyla birlikte sivil yargıda bulunan askeri personelle ilgili dosyaların tekrar askeri yargı mercilerine iade edileceğini de belirtti.

Ümit KOZAN/ANKARA, (DHA)