Gündem TSK'nın Suriye operasyonunun görüntüleri yayınlandı

TSK'nın Suriye operasyonunun görüntüleri yayınlandı

Paylaş
TSK'nın Suriye operasyonunun görüntüleri yayınlandı

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesindeki terör örgütü IŞİD hedeflerini bombaladı. Operasyonun havadan çekilen görüntüleri yayınlandı...

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatıldı.

Harekatın hava kısmına ait görüntüler yayınlandı.


Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre hava harekatına Türk F-16'ları da katıldı. F-16'lar Cerablus ve Keklice'de hedefleri vuruyor. 12 hedefin tamamı vuruldu.

HAREKAT NEYİ AMAÇLIYOR?

Harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.

Terör örgütü DAEŞ ile aktif mücadele eden TSK unsurlarının operasyonları, koalisyon güçlerinin yürüttüğü faaliyetler içerisinde önemli bir yer tutuyor.

Operasyonla yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.