Gündem TSK: Suriye sınırında PKK/PYD bölgesinden roketatarlı saldırıda bulunuldu

TSK: Suriye sınırında PKK/PYD bölgesinden roketatarlı saldırıda bulunuldu

Paylaş
TSK: Suriye sınırında PKK/PYD bölgesinden roketatarlı saldırıda bulunuldu

TSK: Suriye sınırından, Şanlıurfa Ceylanpınar'daki Aksoy Hudut Karakolu'na, PKK/PYD bölgesinden roketatarlı saldırıda bulunuldu. Saldırıya karşılık verildi. 11 terörist etkisiz hale getirildi

TSK'dan yapılan açıklama şöyle: Bugün (28 Nisan 2017 tarihinde) sabah erken saatlerde Urfa ili Ceylanpınar ilçesi, Aksoy Hudut Karakolu'na sınırın Suriye tarafından PYD/PKK/YPG işgali altındaki bir bölgeden teröristlerce roketatarla saldırıda bulunulmuştur. Hudutlarımıza yönelik gerçekleşen tacize karşı meşru müdafaa kapsamında derhal misliyle mukabelede bulunulmuş; bölgeden alınan bilgiler çerçevesinde bölücü terör örgütü mensubu 11 terörist (3’ü roketatarı kullanan, 8’i Doçka silah yüklü araçta olan) etkisiz hale getirilmiştir. Doğal olarak aracıyla ve personeliyle birlikte bir Doçka silahı (monteli) da imha edilmiştir.

TSK, dün yaşanan çatışmayla ilgili de şu bilgiyi paylaştı:

27 Nisan 2017 tarihinde Urfa ili Akçakale ilçesi sınırında bulunan 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Tekçe Hudut Karakolu gözetleme tepesine saat 16.00 sularında havan olduğu değerlendirilen mühimmatla hudut tacizinde bulunulmuştur. Meşru müdafaa kapsamında misliyle mukabelede bulunulmuş; bölgeden alınan bilgiler çerçevesinde bölücü terör örgütü mensubu yedi teröristin etkisiz hale getirildiği ve araca monteli bir Doçka silahının da imha edildiği öğrenilmiştir.

GÜVENLİK ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI


Türkiye sınırındaki hudut karakollarına yönelik YPG saldırılarının ardından sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki bölgelerden dün birbiri ardına sınır hattındaki hudut karakollarına yönelik havan ve roketli saldırı düzenlendi. Dün akşama kadar Şanlıurfa’nın Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerindeki hudut karakolları da dahil 13 ayrı noktaya 15 saldırı yapıldı.

Suriye’nin Telabyad bölgesindeki teröristlerin saldırısında Akçakale’deki Tekçe Hudut Karakolu’nda görevli bir asker hafif yaralandı. Aynı zamanda uzun namlulu silahla devam eden saldırıya sınır hattında görevli askerler ile topçu birlikleri anında karşılık verdi. Askerler, saldırıyı düzenleyen terör örgütü YPG’lilerin bulunduğu bölgeleri ateş altına aldı. Misliyle verilen karşılığın ardından çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Akşam saatlerinde Suriye’nin Rasulayn bölgesindeki YPG unsurları Ceylanpınar ilçesindeki Aksoy Hudut Karakolu’na yönelik roketli saldırı düzenledi. Kimsenin yaralanmadığı ve askerin anında karşılık vermesiyle saldırı püskürtüldü. PYD’nin silahlı kanadı YPG unsurlarının saldırısının ardından gözlerin çevrildiği sınır hattındaki kentlerden Şanlıurfa’da güvenlik önlemleri artırıldı.

Dün teröristlerce hedef alınan hudut karakollarının bulunduğu Suriye’nin Telabyad kentine komşu Akçakale ve Rasulayn’ın karşısında bulunan Ceylanpınar ilçelerinde ise güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Dün teröristlerce hedef alınan Akçakale’deki Tekçe Hudut Karakolu yakınındaki hakim bir tepede zırhlı araçlarla önlem alan askerler, sınırın Suriye tarafını anlık olarak takip ediyor. Ceylanpınar’da da güvenlik güçlerince önlemlerini artıran askerler, sınır hattında sürekli olarak devriye görevi yapıyor.

SINIR 24 SAAT İZLENİYOR


Türkiye ile Suriye sınırına yapılan güvenlik duvarı ile de teröristlerin olası kaçak geçişleri önleniyor. Sınır hattında görevli olan ve eli tetikte 24 saat görev yapan askerler, kule ve kulübelerde Suriye’yi termal kameralar ile gözetliyor. Son günlerdeki saldırıların ardından askerler, İnsansız Hava Aracı ve drone’lar, aynı zamanda 360 derece kamera kaydı yapabilen zırhlı muharebe aracıyla sınır hattında sürekli devriye görevi yapıyor. Dün yapılan saldırıların ardından sınır hattına yaklaşmamaları konusunda uyarı anonsları yapılan ve kısa süreli tedirginlik yaşayan Akçakale ve Ceylanpınar sakinleri, gün içerisinde olumsuzluk yaşanmaması ile günlük yaşamlarını normal olarak sürdürmeye devam etti.