Gündem TSK'dan flaş açıklama!

TSK'dan flaş açıklama!

Paylaş
TSK'dan flaş açıklama!

Dün akşam saat 17.30 sıralarında Suriye'ye geçmeye çalışan kişilerin hudut nöbetçilerine ateş açması ve açılan ateşe karşılık verilmesi üzerine bir kişinin öldüğü bildirildi

Suriye sınırında dün 800-1000 kişilik bir grubun kaçakçılık girişiminde bulunduğu, Türk güvenlik güçlerinin bu kişilerle 3.5 saat süreyle mücadele etmek durumunda kaldığı belirtildi.

Haberin Devamı

BİR KAÇAKÇI ÖLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı Suriye sınırında meydana gelen olaylara ilişkin açıklama yaptı. Genelkurmay, Türkiye-Suriye Hududunda, 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Bükülmez Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde hudut hattı nöbetçileri tarafından, Pazartesi akşamı saat 17.30'da, Suriye istikametine yasadışı yollardan geçmeye çalışan sekiz sivil şahıs tespit edildiğini bildirdi.

Şahısların bölgeye yaklaşmamaları konusunda, nöbetçiler tarafından düdükle ikaz edildiklerini, bu esnada söz konusu kişilerin uyarıya uymayarak nöbetçilere doğru hedef gözetmeksizin 10-15 el ateş ettiklerini belirten Genelkurmay, "Nöbetçiler açılan ateşe angajman kuralları kapsamında ateşle karşılık vermişlerdir. Olay sonucunda ateş açan gruptan bir şahsın öldüğü öğrenilmiştir" dedi.

Haberin Devamı

'KAÇAKÇILARLA MÜCADELE 3.5 SAAT SÜRDÜ'

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye Hududunda, 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde görev yapan araç ve personelin, Suriye tarafında yaklaşık 100 araç ve 800-1000 kişinin kaçakçılık yapmak amacıyla hudut hattına doğru yanaştığını ve toplandığını tespit ettiğini bildirdi.

Hudut hattında 2 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA), 1 Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT), 1 Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) ile geçiş noktalarını kapsayacak şekilde düzen alındığını ve kaçakçılara hudut hattına yaklaşmamaları konusunda defalarca Arapça ikaz yapıldığını belirten Genelkurmay gelişmeleri şöyle aktardı:

"Yapılan ikazlara rağmen şahıslar ve araçlar, ikaza uymayarak hudut hattına farklı noktalardan yaklaşmaya devam etmiştir. İlk önce devriye yolunda görev yapan araçlar, sürekli olarak sınırın Suriye tarafından taşlanmıştır. Müteakiben daha emniyetli bölgede tertip alan personel ve araçlar Kuşaklı Köyü'nden gelen şahıslar tarafından da taşlanmıştır. Bölgede hareketli şekilde görev yapılmaya devam edilmiş ve grubun üzerine dağılmaları maksadıyla 7 adet gaz bombası atılmıştır. Her defasında dağılan gruplar çok kısa süre içerisinde sınırın Suriye tarafında tekrar toplanmışlar, tel engeline 100 m.lik hat boyunca büyük zararlar vermişler, kaçakçılık girişimlerine devam etmişler, bölgede görev yapan ve takviye edilen unsurları engellemeye çalışmışlardır. Hudut hattında kaçakçı şahıslarla girilen bu mücadele 3,5 saat boyunca devam etmiştir. Görevli personel tarafından toplamda 125 el havaya uyarı amaçlı ateş açılmıştır. Konu hakkında Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanına bilgi verilmiştir.

Haberin Devamı

Bölgede yapılan arazi aramasında, olay yerinde farklı bölgelerde 73 adet bidon içerisinde 4.015 litre mazot tespit edilmiştir."