Gündem TSK'dan son açıklamasına açıklama getirdi

TSK'dan son açıklamasına açıklama getirdi

Paylaş
TSK'dan son açıklamasına açıklama getirdi

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı: Askerlerimizin yanında olarak onlara yardım edenleri 'canlı kalkan' olarak tanımlanmasını TSK olarak kabul etmiyoruz

Dün Ağrı'da PKK ile yaşanan çatışma sonrasında TSK bugün sabah saatlerinde internet sitesinde açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ağrı Diyadin'de yaralı askerleri taşıyanlara teşekkür edilerek, bu tutumun 'Takdire şayan' olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

TSK: "CANLI KALKAN" TANIMINI KABUL ETMİYORUZ

Bir süre sonra ise Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı ve 'TSK olarak canlı kalkan tanımlamasını kabul etmiyoruz' denildi.

Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü imzalı açıklama şöyle:

“CANLI KALKAN TANIMINI KABUL ETMİYORUZ”

Ağrı'da yaralı personelimize askerlerimizin yanında yer alarak yardım eden vatandaşlarımızın 'canlı kalkan' olarak tanımlanmasını TSK olarak kabul etmiyoruz. Vatandaşlarımızın gösterdiği bu davranış her türlü takdirin üzerindedir ve bölgedeki vatandaşlarımızın teröre karşı olduklarını gösteren en güzel tepkidir. TSK olarak, yürütülen bu faaliyetin bir operasyon faaliyeti olmadığını, Jandarma unsurlarının çatışma çıkan bölgeye operasyon amacıyla gitmediklerini, bu tür tedbirlerin, düzenlenen bu ve benzeri kapsamdaki etkinliklere yönelik olarak ülkemizin her köşesinde aynı titizlikle uygulandığını da ifade etmekte yarar görüyoruz.

Haberin Devamı

TUĞGENERAL TELEFONDA AA MUHABİRİNİN SORULARINI YANITLADI

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, Ağrı’da yaralı personele askerlerin yanında yer alarak yardım eden vatandaşların "canlı kalkan" olarak tanımlanmasını Türk Silahlı Kuvvetleri olarak kabul etmediklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın gösterdiği bu davranış, her türlü takdirin üzerindedir ve bölgedeki vatandaşlarımızın teröre karşı olduklarını gösteren en güzel tepkidir" dedi.

Tuğgeneral Özkürkçü, AA muhabirinin telefonda Ağrı’daki terör saldırısına ilişkin sorularını yanıtladı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Anayasa ve kanunlarla kendisine verilen görev ve sorumluluklarını, her türlü siyasi düşünce ve oluşumun dışında olarak, Türk milletine en üst seviyede hizmet etme arzusuyla yerine getirdiğini ifade eden Özkürkçü, "Hizmet ettiğimiz vatandaşlarımızın hangi partiyi destekledikleri ya da hangi partiye üye oldukları TSK olarak icra ettiğimiz görevlerin mahiyetini etkilememektedir ve etkilemeyecektir" dedi.

"SAYIN VALİ'NİN TALİMATIYLA..."

Tuğgeneral Özkürkçü, şunları kaydetti: "Ağrı’da yaralı personelimize askerlerimizin yanında yer alarak yardım eden vatandaşlarımızın ’canlı kalkan’ olarak tanımlanmasını, TSK olarak kabul etmiyoruz. Vatandaşlarımızın gösterdiği bu davranış, her türlü takdirin üzerindedir ve bölgedeki vatandaşlarımızın teröre karşı olduklarını gösteren en güzel tepkidir. Olayın birkaç gün öncesinde, gerek istihbarat birimlerimizden bize gerekse Ağrı Valiliğine gelen ihbarlar üzerine, Sayın Vali’nin talimatıyla ’Bahar Şenlikleri’nde gerekli güvenlik tedbirlerini almak ve çıkabilecek olaylara karşı kamu güvenliğini sağlamak maksadıyla; Vali tarafından, asayiş ve kolluk kuvveti olan Jandarma unsurları görevlendirilmiştir. Güvenlik nedeniyle alınan bu önleyici tedbirin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Ancak TSK olarak; yürütülen bu faaliyetin bir operasyon faaliyeti olmadığını, jandarma unsurlarının çatışma çıkan bölgeye operasyon amacıyla gitmediklerini, bu tür tedbirlerin, düzenlenen bu ve benzeri kapsamdaki etkinliklere yönelik olarak ülkemizin her köşesinde aynı titizlikle uygulandığını da ifade etmekte yarar görüyoruz."

Haberin Devamı

"ASKERLERİN DURUMLARI İYİ, NECDET ÖZEL DE ASKERLERİ ZİYARET ETTİ"

Haberin Devamı

Saldırıda yaralanan personelin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bilgisini paylaşan Özkürkçü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in yaralı personeli GATA’da ziyaret ettiğini, aileleriyle de bizzat görüşerek geçmiş olsun dileklerini ilettiğini kaydetti.