Gündem TSK'nın yeni stratejisi

TSK'nın yeni stratejisi

Paylaş
TSK'nın yeni stratejisi

Kuzey Irak'ta PKK'nın üslendiği bazı noktalara sınır ötesi 'uçar birlik' harekatı etkili oldu. Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları gün boyu Irak sınır hattında keşif uçuşu yaptı

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle etkin mücadele için son zamanlarda yeni bir konsept belirledi. Bu çerçevede terörle mücadele amaçlı operasyonlarda kalabalık birlikler yerine, seri hareket edebilen ve az sayıda personel kullanılacak.

SON OPERASYONUN AYRINTILARI

PKK'nın kış üslenmesinin önlenmesi amacıyla yapılan son sınır ötesi operasyonla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen son operasyon öncesi Ankara'dan 8 CASA uçağı ile Diyarbakır'a taşınan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı 2 tabur asker helikopterlerle bölgeye intikal ettirildi.

Irak sınırında bekletilen özel eğitimli askerler operasyon emri ile helikopterlerle sınırın Irak tarafına indirildi. 'Uçar birlik' harekatıyla sınırın yaklaşık iki kilometre içine taşınan askerler, burada örgütün geçiş noktalarına ani baskınlar yaptı. Operasyonu tamamlayan bordo bereliler, helikopterlerle Türkiye'ye döndü.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birliklerin planlayıp yürüteceği 'uçar birlik' harekatı yöntemiyle operasyonların, bundan sonra Irak'ın kuzeyinde sık sık tekrarlanacağı belirtildi.

Bu arada sınır ötesine son yapılan 'uçar birlik' harekatının ardından savaş uçakları bugün de Irak sınır hattında ve Kuzey Irak'ta keşif uçuşları yaptı. Keşif uçuşlarının devam edeceği kaydedildi.