Gündem 'TSK'ya komplo kuran bir 3'üncü güç var'

'TSK'ya komplo kuran bir 3'üncü güç var'

Paylaş
'TSK'ya komplo kuran bir 3'üncü güç var'

Kafes Eylem Planı'nda yargılanan emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü dünkü ifadesinde “TSK'yı yıpratmak için çalışan bir güç olduğuna inanıyorum. Bu güç yurt dışında irtibatı olan, ihraç edilmiş subaylar ile içerideki muhbirleri olan bir karargah” dedi

Gayrimüslimlere eylem

Haberin Devamı

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Kafes Eylem Planı davasının ikinci duruşmasına dün devam edildi. Duruşmaya katılan ve aralarında Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü ile Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar’ın da bulunduğu sanıkların “Ergenekon silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak gayrimüslimlere yönelik Kafes Eylem Planı’nı hayata geçirmek üzere faaliyet yürüttükleri” iddia ediliyor.

‘İftiraları temizleyeceğim’

Davaya bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, duruşmaya “Bu davada yargılanan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) değil. TSK, hepimizin göz bebeğidir” sözleriyle başladı.

Haberin Devamı

Tutuksuz yargılanan emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü şunları söyledi; “Devlete 40 yıl hizmet ettikten sonra imzasız, sahte imzalı ihbar mektupları, düzmece CD’ler ile üstümüze atılan kuru iftiraları temizlemek için buradayım. TSK mensuplarına yönelik psikolojik harp yürütülüyor.”

‘Köstebekler içeride’

Emekli Koramiral Öğütçü, “Ergenekon gibi bazı davaları yönlendiren üçüncü bir güç olduğuna inanıyorum. Bu güç TSK’ya her türlü çamuru atmak ve yıpratmaktan çekinmeyen organize bir ekibin eseri. TSK içerisindeki köstebekler aracılığıyla senaryolarını uygulamaya koymaktalar. Bu üçüncü gücün çok iyi organize olan, yurt dışında irtibatı olan, TSK’dan ihraç edilmiş subaylar ile onların içerideki muhbirleri olan bir karargah olduğuna inanıyorum” diye konuştu. Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, “Planda neden hiç sivil yok? Denizciler bu cinayetleri nasıl yapacak. Asıl amaç Hrant Dink cinayetinin azmettiricilerini perdelemek” dedi.