Dünya Tsunaminin en korkunç videosu

Tsunaminin en korkunç videosu

Paylaş
Tsunaminin en korkunç videosu

Japonya'da cuma günü meydana gelen ve tsunami felaketine de yol açan depremin büyüklüğünü 9,0 olarak düzeltti. Polis yetkilileri ölü sayının 10 bini bulacağını açıklarken felakete ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı

Japonya’da önceki gün meydana gelen, tarihinin tespit edilen en büyük depreminin ve yol açtığı tsunaminin ülkenin kuzeydoğu kıyılarını vurmasından iki gün sonra, milyonlarca kişinin makarna ve pirinç yiyerek ayakta kalmaya çalıştığı, su ve elektrik sıkıntısı çektiği bildiriliyor.

Haberin Devamı

Deprem ve tsunami felaketinde ölenlerin sayısı yetkililerin açıklamalarına göre 1000’i bulurken, kıyıdaki bir nükleer elektrik santralindeki iki reaktörün arızalanması halkı üçüncü bir felaket tehdidiyle karşı karşıya bıraktı.

Hükümet, yardım çalışmalarına katılan asker sayısını ikiye katlayarak 100 bine çıkarırken, halkta ayrıca çevre felaketi endişesi oluştu. Tsunamiden en fazla etkilen liman kenti Senday yakınındaki küçük Tagayo kasabasında halk şaşkınlık içinde harap olmuş evler ve otomobiller arasında dolaşırken, hastane yetkilisi Ikuro Matsumoto, hala su ve yiyecek sıkıntısı çektiklerini belirtti.

Bölgeden gelen haberlere göre, kurtarma ekipleri yüzlerce kilometre uzunluğundaki kıyılarda kayıpları aramayı sürdürürken, hayatta kalan binlerce aç insan da yardımların henüz ulaşamadığı karanlıkta kalan acil yardım merkezlerinde toplandı.

Haberin Devamı

Ülkeyi depremin vurmasından sonra en az 1 milyon 400 bin hane susuz, yaklaşık 2.5 milyon hane de elektriksiz kaldı. Kırsal yerlerde etrafı suyla çevrili ulaşılamayan büyük alanlar bulunuyor.

Kamu yayın kuruluşu NHK, 380 bin civarında kişinin acil durum sığınaklarına tahliye edildiğini, bu sığınakların çoğunda da elektrik olmadığını duyurdu. Koriyama’daki inşaat işçisi Kenji Koşiba da ilk önce depremden korktuklarını, şimdi de radyasyon sızıntısından endişe ettiklerini belirtti.